MASKINER & UTSTYR

Nå har Tokvam flyttet produksjonen av krattknusere hjem til Toten

Har flyttet all produksjon fra Sverige til Norge etter kjøpet av krattknuserprodusenten Ilsbo Tools AB.

Ilsbo krattknusere er laget for å holde veiskuldre og grøfter fri for ugress, kratt og småbusk. Og kan bære av både gravemaskin, traktor og hjullastere.
Ilsbo krattknusere er laget for å holde veiskuldre og grøfter fri for ugress, kratt og småbusk. Og kan bære av både gravemaskin, traktor og hjullastere. Foto: Tokvam
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. mars 2021 - 18:54

Oppkjøpet innbærer at Tokvam har overtatt alle rettigheter til Ilsbo produktene inkludert
rettighetene til merkenavnet Ilsbo Tools. Tokvam overtar også forhandleravtalene med Lantmännen i Sverige og Eik Maskin i Norge.
I tillegg til at prduksjone som når er flyttet til Tokvam sin fabrikk på Reinsvoll, vil også utvikling, salg og service nå håndteres herfra.

Produktutvikling til trofaste Ilsbo kunder

ra produksjonsanlegget hos Tokvam, som nå har fått et nytt sommerprodukt å satse på i tillegg til snøfresere. <i>Foto:  Tokvam</i>
ra produksjonsanlegget hos Tokvam, som nå har fått et nytt sommerprodukt å satse på i tillegg til snøfresere. Foto:  Tokvam

– Utviklingen de nærmeste årene vil være i nært samarbeid med Ilsbo Parts AB som er det nye selskapet til Leif Andersson, tidligere eier og grunder av Ilsbo Tools. Vi veldig glade for at vi har med den kompetansen som er bygget opp over mer enn 30 år fremover, sier daglig leder Finn Kristian Tokvam.
– Det betyr at produktutviklingen vil vil få stort fokus og ha en mye større fart enn trofaste Ilsbo kunder har sett de sesnere årene. Ilsbo produktene har vært anerkjent som «orginalen» i dette markedet og som kompromissløse på kvalitet. Med større ressurser og fokus på utvikling skal også kundene får se mange nyhetere de kommende årene. Allerede i år lanseres et nytt klippepannedesign som er mer robust og tidsriktig.

«Veivedlikehold» made in Norway

Ilsbo vil gi flere sommerprodukter og betydelig økt eksportandel for den familieeide industribedriften på Toten. Tokvam as har en uttalt målsetning om å bli en bedrift som leverer løsninger for «veivedlikehold» året rundt til en større deler av verden. Med dette oppkjøpet gjør bedriften et stort steg i riktig retning.

Ilsbo krattknusere er produkter som skal holde veiskuldre og grøfter fri for ugress,
kratt og småbusk. Produktene egner seg spesielt godt til å fjerne oppvekst av kratt,
men kan også kutte trær med en stammediameter opp til 100 mm.

Første oppkjøp i bedriftens 62-årige historie

Produksjonen er etter oppkjøpet fra Tokvams siden nå flyttet fra Sverige til Toten. <i>Foto:  Tokvam</i>
Produksjonen er etter oppkjøpet fra Tokvams siden nå flyttet fra Sverige til Toten. Foto:  Tokvam

– For Tokvam har ikke oppkjøp vært en aktiv del av bedriftens strategi så langt. «Når det er sagt har vi alltid fulgt bransjen og konkurransesituasjonen veldig tett og hatt en uttalt strategi om å vurdere oppkjøpsmuligheter som en del av vår vekstfilosofi, forteller Finn Kristian Tokvam. – Det er en første gang for alt og akkurat nå så føltes dette oppkjøpet både riktig og viktig for oss.
– Vi i Tokvam ønsker å være innovative og offensive i flere dimensjoner. Dette oppkjøpet og de ressursene og innsatsen vi kommer til å legge i videreutvikling av disse produktene skal være et bevis på det, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.