Nå har Nye Veier konkludert hvor de vil bygge 55 kilometer ny motorvei på Sørlandet

Forslaget innebærer at den nye motorvegen i hovedsak legges i samme området som dagens E18.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. mars 2019 - 14:24

- Vi mener at den anbefalte korridoren nå unngår de områdene med mest konfliktpotensial, og at det anbefalte planområdet representerer det mest skånsomme alternativet for natur, kultur og samfunn, for alle og alt som bor og lever der, sa prosjektleder fra Nye Veier, Solfrid Førland, ha hun presenterte trasèvalget mandag.

Trasevalget innebærer at man i reguleringen legger opp til å båndlegge en 200 - 500 meter bred korridor for ny E18 på strekningen, som prosjektlederen forklarer slik:

-Vi har ikke tilstrekkelig kunnskap til å eksakt plassere framtidig E18 på dette utredningsnivået. Derfor må det sikres tilstrekkelig med arealer som gir mulighet for forbedringer av veilinja i det videre arbeidet med reguleringsplan og for å sikre at det er tilstrekkelig plass for å bygge veien.

 

Åpner for flere alternative plasseringer

-En endelig anbefaling kan bestå av kombinasjoner av de veilinjene som er konsekvensutredet og de forslagene til forbedringer som er kommet fram i konsekvensutredningen. Dette for å redusere negative konsekvenser og oppnå bedre måloppnåelse for prosjektet, fortalte prosjektlederen de fremmmøtte.

Planområdet som er fastsatt i planprogrammet er bredt, og åpner for flere alternative plasseringer av en framtidig ny E18.

Nye Veier har innenfor planområdet som ble fastsatt i planprogrammet til sammen vurdert ca. 270 mulige kombinasjoner av veilinjer for ny E18 mellom Dørdal og Grimstad.

 

Målet at samtlige åtte berørte kommuner skal ha vedtatt kommunedelplaner i løpet av sommeren 2019.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.