Nå har 60 bomveiselskap blitt til 5

Bompengeavtale signert med Bompengeselskap Nord AS. F.v. Britt Skinstad Nordlund, nestleder i selskapet, Erling Adelstein Bortne, daglig leder i selskapet, samferdselsminister Jon Georg Dale og Frode Espen Enoksen, styreleder i selskapet.
Bompengeavtale signert med Bompengeselskap Nord AS. F.v. Britt Skinstad Nordlund, nestleder i selskapet, Erling Adelstein Bortne, daglig leder i selskapet, samferdselsminister Jon Georg Dale og Frode Espen Enoksen, styreleder i selskapet. Foto: Henrik Jonassen / Samferdselsdepartementet
10. okt. 2018 - 11:18

Samferdselsdepartementet signerte i dag avtale med Bompengeselskap Nord. Dermed er siste avtale med i alt fem regionale bompengeselskap signert. 

Målet med denne reformen er å legge til rette for mest mulig effektiv og brukervennlig bompengeinnkreving, samt legge til rette for kontroll og oppfølging med bruken av bompenger. 

– I tilegg til dette sørger vi for reduserte bompengetakster utenfor byområdene. For neste år foreslår vi en bevilgning på 516,4 millioner kroner. Med det blir takstene satt ned med 10 prosent i flere prosjekter, og da blir det mindre bompengebelastning for mange bilister, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding. 

Denne tilskuddsordningen er søknadsbasert, og av 43 prosjekter som tilfredsstiller kravene har 41 søkt og fått innvilget ekstra statlige midler. 

Bompengeselskap Nord eies 100 prosent av Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommuner. 

LES OGSÅ: Nytt hærverk på bomstasjon på Nord-Jæren

LES OGSÅ: Statens vegvesen og Nye Veier slakter plan om ny E8 i Troms

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.