OLJE OG GASS

Nå fordeles jobbene i StatoilHydro

StatoilHydro logo fusjon navnebytte navn etter fusjon
StatoilHydro logo fusjon navnebytte navn etter fusjon Bilde: StatoilHydro

- Vi har sendt ut e-poster siden i natt, men på grunn av datakapasiteten er det mange som ikke har fått beskjed ennå, sier informasjonsdirektør i Statoil, Ola Morten Aanestad.

Bare 500 flytter

Mens 1000 ledende stillinger er fordelt tidligere, er det hovedbemanningen på cirka 9000 personer som i dag får beskjed om hvilken jobb de får i StatoilHydro.

Ifølge Aanestad får 7 av 10 den jobben de hadde satt opp som førsteprioritet. Totalt får rundt 80 prosent enten første- eller andreprioritet oppfylt.

Det er imidlertid ikke så mange som flytter på seg:

- Cirka 500 kommer til å bytte kontorsted. Det er ikke så mange i et selskap med 35.000 ansatte, men nok til at vi får litt blanding av miljøer. Det kunne godt vært flere. Men vi må sørge for kontinuitet i bedriften som skal føres videre og ta hensyn til den enkeltes ønsker, og når 80 prosent får oppfylt sine ønsker må vi være fornøyde med det, sier Aanestad.

Få tilbakemeldinger

Teknas hovedtillitsvalgte i Statoil, Terje Aas Warland, har ikke hørt fra mange av Teknas medlemmer etter at e-postutsendelsene startet.

- Det er tidlig i prosessen ennå, og det tar gjerne litt tid før reaksjonene når meg. Men jeg har fått så få tilbakemeldinger at det høres lovende ut, sier Warland.

Lill-Heidi Bakkerud er hovedtillitsvalgt for Industri Energi i Statoil. Hun forteller at deres hovedlinje har vært at de ansatte skal ha sikkerhet i bunnen, slippe å bytte arbeidssted dersom det er mulig, og at de ansatte skal få samme innhold og ansvar i nye jobber.

- Vi har ikke fått voldsomme negative reaksjoner ennå, men regner med at flere medlemmer vil ta kontakt etterhvert. Når så mange skal få beskjed samtidig må man regne med at enkelte misforståelser og feil kan ha oppstått, og da er det ting som må diskuteres videre. Så langt har jeg bare hørt logiske forklaringer når noen ikke har fått sitt førstevalg oppfylt, sier Bakkerud.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.