T2

Nå får også parabolkundene til Canal Digital ukesarkiv

Og TV på iPad.

TV på nettbrettet: Er den store TV-en opptatt er nettbrettet et godt alternativ for Canal Digital satellitt sine kunder, mener direktør for produkt og marked, Tone Krohn Clausen.
TV på nettbrettet: Er den store TV-en opptatt er nettbrettet et godt alternativ for Canal Digital satellitt sine kunder, mener direktør for produkt og marked, Tone Krohn Clausen. Bilde: orv
9. okt. 2014 - 10:25

Canal Digital kaster seg på bølgen med ukesarkiv. Denne gangen er det satellitt-divisjonen som lanserer.

Problematisk nok har de to Telenor-eide selskapene samme navn, men kabel og satellitt opererer som ulike selskaper.

Kabel har allerede lansert, men nå følger semikonkurrent satellitt opp, og de har også en del andre nyheter på lager.

De første kundene som har PVR-dekoder av merket ADB vil kunne få oppgraderingen allerede fra i morgen.

I første omgang vil ukesarkivet ha innhold fra 11 kanaler, men det vil raskt øke til 13 og flere kommer etter hvert som rettighetene er på plass, lover kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen.

Ukesarkivet vil inneholde rundt tusen programmer som er de fleste programmene som er sendt på de aktuelle kanalene den siste uke. Likevel er det noen om ikke kommer til å være der om ikke kanalen har sikret seg rettigheten til en slik lagring.

Så det kan være en ide å ta opp programmet for dem som er usikre på det.

Krever nett

For å bruke ukesarkivet trengs det selvfølgelig en internettforbindelse. Det holder ikke å peke parabolantennen mot himmelen.

Brukerne trenger 1,5 Mbit/s for å motta programmene i SD – standardoppløsning.

De som har mer enn 3,5 Mbit/s vil oppleve HD-oppløsning ifølge Canal Digital, men fra 5 Mbit/s og oppover er det ingen tvil. Da er det ekte HD.

Om programmet er sendt i HD, da. Høy bitrate kan dessverre ikke gjøre vin av vann.

Les også: Nå kan du se Get-tv på Android

Nettbrett

En annen stor nyhet er TV på nettbrettet. Løsningen er klar for iPad i nærmeste fremtid og gjør at kunden kan ta med seg TV-tilbudet rundt om i huset.

I tillegg til 21 av direktekanalene man abonnerer på, vil man få tilgang til arkivet og til eventuelle kanalarkiver som er med i abonnementet.

Blant annet har CMore et svært arkiv med et par tusen filmer og serier man kan strømme til iPaden.

– Vi har holdt på med nettbrettprosjektet veldig lenge, og gleder oss til lanseringen om en ukes tid. Men dette er bare første trinn i en utviklingsretning som vi skal følge lenge. Vi var nødt til å prioritere innsatsen, og de aller fleste nettbrett benytter iOS, selv om andelen med Android øker. Den utgaven kommer vi med i løpet av første halvår neste år. Da vil vi også komme med en oppgradert brukeropplevelse for dem som bruker tjenestene på PC og Mac, sier direktør for produkt og marked i Canal Digital Satellitt, Tone Krohn Clausen.

Over neste sommer er det også duket for en oppgradering av Go-portalen, som er internettportalen brukerne på dekoderen har adgang til. Da skal det skje mye som ennå er på utviklingsstadiet og som Canal Digital ennå ikke vil snakke om.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Men at det blir mer innhold til kundene er vel ikke vanskelig å gjette på.

Canal Digital satellitt jobber også med rettighetsproblematikken på flere plan. Et mål er selvfølgelig å få flere kanaler inn i ukesarkivet, et annet er å få tillatelse til å laste ned programmer på nettbrett slik at kundene kan se programmene når det passer den utenfor huset og wifi-sonen der som de er bundet til i dag.

Les også: Til neste år kan du måtte bytte bluray-spilleren

Flatt: De som ikke liker parabolantenner kan nå få et flatt alternativ. Er ikke det pent nok kan du ta et bilde av husveggen og skrive ut en plakat av den som du limer på antennen. Da er det ikke så lett å få øye på den, ifølge kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen.
Flatt: De som ikke liker parabolantenner kan nå få et flatt alternativ. Er ikke det pent nok kan du ta et bilde av husveggen og skrive ut en plakat av den som du limer på antennen. Da er det ikke så lett å få øye på den, ifølge kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen.

Flatt

De som ikke liker den gode gamle parabolen vil nå få et flatt alternativ. Den nye flate antennen er på størrelse med en 21-tommers TV.

Mottaksegenskapene vil være omtrent på linje med dagens 64 cm diameter parabolantenne.

Den flate varianten vil få en introduksjonspris på 499 kroner, men skal ordinært koste 1990 kroner.

Kanalstokking

En kanal som forsvinner er den som sendte 3D-innhold 24 timer i døgnet. Den var det ikke mange seere som var interessert i. I fremtiden vil 3D-filmer og arrangementer bli å finne som leietilbud.

Mer interessant er at det kommer en ny kanal for de som er interessert i hockey. C More Hockey HD vil vise hockey fra den svenske hockeyligaen (SHL) , hvor det er flere norske spillere. De som er mer opptatt av historie og fakta vil kunne glede seg over at History Channel lanserer kanalen H2. I HD selvfølgelig.

Den er det History Channel egentlig skulle være, men de som har fulgt med på den har nok lagt merke til at navnet ikke stemmer lenger.

Her er det stort sett bare reportasjer fra pantelånere, biloppussing og annet som ligger svært langt fra nyttig kunnskap. Vi får håpe H2 gjør sakene bedre.

4. november lanserer VG sin nye nyhetskanal. Den skal sende nyheter 24 timer i døgnet og blir en konkurrent til TV2 Nyhetskanalen.

Canal Digital satellitt har forhandlet seg til eksklusiv distribusjon av den nye HD-kanalen det første halve året. Kanalen kommer i tillegg til den som kalles VGTV og er rettet inn mot et yngre publikum.

– Vi kommer også med masse nytt rettet mot barn, og vi gjør det både enkelt og trygt å bruke våre barnetilbud i arkivene. Foreldre vil kunne stille inn en barnesikker modus slik at de små ikke skal kunne klikke seg frem til f. eks. kanaler med voldelig innslag, sier Krohn Clausen.

Bølgefeller: Den nye flate parabolantennen til Canal Digital er en ny måte å fokusere de høyfrekvente signalene inn i et mikrobølgehode hvor den ørlille antennen sitter. I stedet for at signalene reflekteres i en stor skål mot mikrobølgehodet fanges de opp av et stort antall kammer som ligger ved siden av hverandre. De samvirker ved å sende signalene til mikrobølgehodet hvor en antenne tar seg av de horisontalt og en annen de vertikalt polariserte bølgene.
Bølgefeller: Den nye flate parabolantennen til Canal Digital er en ny måte å fokusere de høyfrekvente signalene inn i et mikrobølgehode hvor den ørlille antennen sitter. I stedet for at signalene reflekteres i en stor skål mot mikrobølgehodet fanges de opp av et stort antall kamre som ligger ved siden av hverandre. De samvirker ved å sende signalene til mikrobølgehodet, hvor en antenne tar seg av de horisontalt og en annen de vertikalt polariserte bølgene. orv
Les også:

Viaplay sier de nå har bredere utvalg enn Netflix

Snart får alle Altibox-kunder raskere bredbånd

Nå får du Viaplay på Chromecast  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.