MOBIL

Nå får du internett som kontantkort

Netcom lanserer mobilt bredbånd som kontantkortløsning.

Netcom lanserer Mobilt Bredbånd Kontant.
Netcom lanserer Mobilt Bredbånd Kontant.
Marius ValleMarius ValleJournalist
6. okt. 2009 - 13:20
Vis mer

Nå kan du enkelt og greit fylle på kontantkortet når du skal surfe på nettet, og dermed slippe faste månedlige utgifter. Dette er spesielt nyttig for deg som bare har behov for mobilt bredbånd av og til. Du betaler bare for det du bruker.

Som kontantkortløsninger flest får du imidlertid ikke de laveste prisene. Netcom krever deg for 2 kroner per MB, og det er ingen makspris per dag. Det vil i praksis si at du kan tømme kontantkortet på noen timer. Fyller du opp for 500 kroner kan du laste ned 250 MB, noe som er mer enn nok til litt surfing og e-postbruk. Men benker du deg foran Youtube eller VGTV bør du regne med å fylle på kontantkortet ofte.

Tenk på datatrafikken

I pressemeldingen skriver Netcom at forsidene på de største nettavisene som VG og Dagbladet gjerne er på 1,5 MB. Det betyr altså at du betaler 3 kroner for å laste ned forsiden. En enkel måte å redusere datamengden kan være å installere nettleseren Opera 10 på PC-en. Denne nettleseren har funksjonen "Opera Turbo" som krymper nettsider, og dermed datatrafikken, med inntil 80 prosent.

Modem inkludert

For å komme i gang med Mobilt Bredbånd Kontant trenger du en startpakke. Denne koster 499 kroner og har alt du trenger for å komme i gang, inkludert et USB-modem til PC-en og 100 MB data. Med tanke på at du får modemet med på kjøpet er faktisk ikke dette noe dårlig tilbud. Modemet er dog låst til Netcom i ett år.

Å fylle på kontantkortet gjøres med vanlige Netcom Kontantkort, som du får kjøpt i stort sett alle butikker, bensinstasjoner og kiosker.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.