Nå er spesial-entreprenøren på kaier og havner konkurs

Salten og Lofoten tingrett melder at det er åpnet konkursbehandling for Secora AS. Underskuddet i fjor var på 38 millioner kroner.

Secora har hatt mange kai- og mudringsoppdrag langs hele kysten, her fra arbeider i Indre Oslofjord for noen år siden.
Secora har hatt mange kai- og mudringsoppdrag langs hele kysten, her fra arbeider i Indre Oslofjord for noen år siden. Bilde: www.stopp-giftdumpingen.org
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. sep. 2022 - 09:10

Selskapet har vært en av landets største spesial-entreprnører innen utdypning av havner og farleder, bygging og vedlikehold av kaianlegg, miljømudring samt inspeksjon og oppmåling under vann.

Selskapet ble etablert i 2005 da Kystverkets produksjonsenhet ble skilt ut som aksjeselskap, og eier var Nærings- og handelsdepartementet. I desember 2012, ble Secora AS kjøpt opp av Torghatten ASA. 

31. mars i år ble imidlertid aksjene solgt til Leknes-bedriften Gerd Stensen AS, et selskap som driver sjøtransport av sand og mudringsoppdrag.

Regnskapene til selskapet viser at inntektsutviklingen har gått bare en vei siden 2018 og fram til fjorårets regnskap, fra 120 millioner kroner i omsetning - til 83 millioner i fjor. De to siste regnskapsårene havnet selskapet ut med minus på bunnlinja. Minus 9,5 millioner kroner i 2020, og hele 35 millioner i minus i fjor.

Dermed havnet egenkapitalen kraftig på minussiden, uten av de nye eierne har foretatt seg noe for å rette på det.

I årsberetningen for 2021 sier selskapet at hjemmemarkedet fortsatt er preget av økt konkurranse og pressede marginer. Nye aktører bidrar fortsatt til sterk nasjonal og internasjonal konkurranse. Selskapet ser imidlertid muligheter innenfor mudring, og særlig havneutbygging, heter det.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.