MOBIL

Nå er Palm Pre i salg

GSM-versjonen av Palms comeback selges nå i Tyskland.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. okt. 2009 - 12:54
Vis mer

Nå er den første GSM-modellen av Palm Pre i salg i Europa. Det er tyske O2 som tilbyr telefonen, som i teorien kan brukes i Norge.

Pre er Palms første telefon med deres nye operativsystem WebOS. Den er på sett og vis Palms comeback i mobilmarkedet, etter at de har blitt akterutseilt av stort sett alle konkurrenter de siste årene.

Endelig GSM

Pre ble lansert allerede i januar i år, men da i en CDMA-versjon som kun kan brukes i USA. Modellen som kommer i salg i Tyskland blir den første som støtter det mer vanlige GSM-nettet.

Billig blir den ikke. Uten abonnement skal den koste 4000 kroner. Alternativt kan O2-kundene kjøpe telefonen på nedbetaling til knapt 170 kroner i måneden.

Alltid på nett

Telefonens WebOS er et smarttelefonoperativsystem som har internett som sin spesielle ferdighet. All informasjon fra sosiale nettverk, e-post og annet samles på skrivebordet på telefonen, og er alltid synkronisert. Tanken er at for eksempel Facebook skal være en integrert del av telefonen.

Telefonen har støtte for super-3G (HSDPA) med nedlastingshastighet på inntil 7,2 Mbps. I tillegg har Pre støtte for WLAN, slik at du kan koble telefonen til et trådløst nett.

Godt utstyrt

Pre har også et 3,15 megapikslers kamera, utgang for 3,5 mm lydplugg, Bluetooth, GPS og alle andre tekniske funksjoner du forventer å finne på en toppmodell.

Når en norsk operatør skal tilby Pre er foreløpig ikke sikkert.

Kilde: O2.de

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.