MOBIL

Nå er Office gratis på iPhone og iPad

Demmer opp for Apple iWork og Google Docs.

Microsoft har gjort Office-appene sine gratis på Android og iOS.
Microsoft har gjort Office-appene sine gratis på Android og iOS. Bilde: MV
Marius ValleMarius ValleJournalist
7. nov. 2014 - 12:57

Microsoft har nå gjort Office gratis for iOS-brukere, og har en utgave for Android-brett på vei.

Denne er også gratis, i liket med versjonen for Android-telefoner, som fikk redigeringsmuligheter i gratisutgaven i mars.

En skulle kanskje tro det var i Microsofts interesse å beholde dette som en Windows Phone-eksklusiv fordel. Selv om det kanskje kan virke som et underlig valg fra selskapet som kjemper hardt for å karre til seg markedsandeler i mobilmarkedet, faller det inn under deres eksisterende planer.

– Det er ikke et fullstendig strategisk skifte, så mye som en utvidelse av den eksisterende strategien, sier Micrsofts head of Office marketing Michael Atalla til The Verge.

Office er allerede gratis som webapper, og han forklarer at de nå utvider dette til mobilapper for iOS og Android slik at kundene deres kan bruke Office på alle sine enheter.

Les også: Disse programmene hindrer deg i å kaste bort tid på nett

Møter konkurransen

Det er dog rimelig å anta at konkurransen har hatt vel så mye å si. I dag får du som regel med programvare som kan lese og redigere Office-dokumenter når du kjøper en Android-enhet. Googles egne produktivitetsverktøy kan også brukes fritt.

Apples iWork-pakke, som også er gratis, kan også jobbe med Office-dokumenter. Det har vært få grunner til å gå for Microsofts apper, som ikke tilbyr full funksjonalitet om du ikke betaler for det.

Det betyr imidlertid ikke at du har betalt for din siste Office-lisens. Bedriftsbrukere vil måtte abonnere på Office 365 for å redigere dokumenter. Enkelte funksjoner vil være forbeholdt kunder med Office 365 for privat- og bedriftsbrukere. Office 365 gir dessuten hver bruker 1 TB skylagring.

Les også: Her får du ubegrenset skylagring

Samarbeid med Dropbox

Tidligere denne uken ble det også kjent at Microsoft har inngått et samarbeid med Dropbox. Det betyr ikke bare at Dropbox skal slippe sin app for Windows Phone, men også at du vil kunne synkronisere Office-filene dine på mobilen mot Dropbox på alle enheter.

Altså vil du ikke være avhengig av Microsofts skytjeneste Onedrive for å få full utnyttelse av skyfunksjonalitet heller. Vi skal imidlertid ikke se helt bort i fra at Microsoft ønsker å lokke brukerne over på sine egne tjenester. Du vil nemlig måtte opprette en Microsoft-konto for å bruke Office-appene.

Microsofts gamle Office-app er byttet ut med frittstående apper for Word, Excel og Powerpoint på iPhone. iPad-appene blir oppdatert.

På Android er det den gamle alt-i-ett-appen Microsoft Office som gjelder. En egen app for Android-nettbrett skal blir tilgjengelig tidlig neste år, men du kan melde deg på et betaprogram om du vil prøve det ut før alle andre. Så vidt vi forstår vil bare et utvalg av de som melder interesse få anledning til å prøve appen.

Les også:

Nå snakker disse iPhone-tastaturene norsk

Denne appen kan bli mattelærerens store hodepine

Nå kan du prøve apper i to timer  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.