MOBIL

Nå er LG Nexus 4 offisiell

Og det før LG og Google har hatt mulighet til å lansere den.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. okt. 2012 - 12:09

Den siste tiden har den neste Nexus-telefonen, LG Nexus 4, gått fra å være et rykte til å bli mer eller mindre bekreftet etter at en prototype ble omtalt og testet av et hviterussisk nettsted.

Det eneste vi egentlig har ventet på er at LG og/eller Google skal lansere telefonen, noe vi antar kommer til å skje førstkommende mandag, når Google holder et Android-arrangement.

Nå trenger vi ikke lenger vente, for den britiske forhandleren Carphone Warehouse klarte rett og slett ikke å holde seg, og har publisert en forhåndsbestillingsside hvor du kan lese alt om telefonen. Dermed er det ikke mange overraskelser til overs.

Vi antar at det er gjort en feil, for teksten har noen merkelige skrivefeil og formuleringer. Det kan altså tenkes at noen har satt forhåndspubliseringsdatoen til feil dag...

Android 4.2

Nexus-enhetene lanseres som regel sammen med en ny versjon av Android, og denne gangen er det versjon 4.2 som skal vises frem. Det er fortsatt snakk om Jelly Bean, så vi antar at det ikke er en gigantisk oppdatering det er snakk om. Vi leser oss frem til at det er søkefunksjonaliteten som er en av de store nyhetene her.

Spesifikasjone til Nexus 4 blir som følger.

Størrelse:  68,7 x 133,9 x 9,1 mm 

Skjerm: LCD, 4,7 tommer, 1280 x 768 piksler, 320 ppi, Gorilla Glass

Prosessor: fire kjerner, 1,5 GHz, Snapdragons S4 (variant ikke oppgitt)

Minne: 2 GB arbeidsminne, 8 GB lagring, ikke minnekortstøtte

Navigasjon: AGPS

Kamera: 8 megapiksler "360 grader", 1080p video, frontkamera

Nettverk: Wi-fi, 2G, 3G

NFC: Ja

Bluetooth: Ja 

Nøyaktig hva som ligger i at kameraet er "360 grader" vet vi ikke, men vi antar at Google skal introdusere en slags panoramafunksjon.

Det skal også nevnes at Carphone Warehouse omtaler Android-versjonen som både Android 4.1, 4.1.2 og 4.2, så det kan jo tenkes at det faktisk ikke er versjon 4.2 som skal lanseres.

Telefonen skal kunne forhåndsbestilles fra 30. oktober, altså kommende tirsdag. Prisene er bare oppgitt med abonnement hos britiske operatører.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.