MOBIL

Nå er HTC Sensation lansert

HTCs nye flaggskip har tokjerneprosessor og diger skjerm.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. apr. 2011 - 15:03
Vis mer

HTC har lansert sin nye toppmodell, Android-telefonen HTC Sensation. Dette blir den andre telefonen HTC lanserer med tokjerneprosessor. Den første var 3D-mobilen HTC Evo 3D.

Les mer om HTC Evo 3D »

Konkurrentenes toppmodeller har blitt lansert med tokjerneprosessorer. LG Optimus 2X og Motorola Atrix er slike telefoner som allerede er i salg. HTC Sensation får i motsetning til disse en tokjernet prosessor levert av Qualcomm.

1,2 GHz Snapdragon

Prosessoren kjører på 1,2 Ghz, og står i en Qualcomm MSM8260 systembrikke. Den har selskap av 768 MB arbeidsminne, noe som er 256 MB mer enn hva LG Optimus 2X har.

Hva er fordelen med tokjerneprosessor: Les her » 

Grafikkbrikken er en Adreno 220, som er oppfølgeren til Adreno 205 som står i en rekke av dagens toppmodeller.

Les mer om den nye Snapdragon brikken her »

Sensation har fått en 4,3 tommers skjerm med oppløsningen 540 x 960 piksler. Det er en Super-LCD-variant,  som har vært brukt av HTC før i modeller som HTC HD7S.

Telefonen har fått 1 GB internt minne.

Åtte megapiksler

Kameraet tar bilder i åtte megapikslers oppløsning, og har doble fotolys, autofokus og ansiktsgjenkjenning. Det skal også gå raskere å ta bilder med en ny funksjon kalt Instant Capture.

Det er i tillegg frontmontert kamera med 1,2 megapikslers oppløsning. Dette brukes til videosamtaler.

Du kan ta opp video i full HD (1080p, 30 FPS), og telefonen tar opp lyd i stereo. Videoene kan redigeres rett på telefonen.

Videoene kan du vise på en TV via HDMI-utgang, eller du kan spille dem av trådløst over hjemmenettverket via DLNA. HDMI-tilkoblingen er i samme pluggen som USB-tilkoblingen, så dette er en såkalt MHL-port.

Telefonene har som mange andre HTC-telefoner  et deksel skåret ut i ett stykke metall. Men som Desire HD er store deler av baksiden plastdeksler.

Ny Sense

Utover maskinvaren har HTC også gjort forbedringer i Sense-menysystemet sitt. Sensation kjører Android 2.3 Gingerbread og Sense 3.0.

Den største nyheten er at du nå kan starte apps rett fra låsesskjermen. For å fjerne tastelåsen beveger du et sirkel-ikon oppover på skjermen, og for å starte apps drar du snarveien ned i denne sirkelen.

Widgetene på startskjermen er også forbedret. Nå er blant annet vær-widgeten i fullskjerm slik at du kan se på hele skjermen hvordan været blir.

Overgangene mellom startskjermene har fått ny 3D-animasjon.

Via Sense-systemet får du også tilgang til HTC Watch, som gir deg tilgang til film. Det er mulig å leie og kjøpe og video fra telefonen.

Utover dette har Sense fått støtte for utskrift via Wi-fi og en bedre e-postklient.

Kommer i juni

HTC Sensation skal komme i salg i midten av mai, men kun gjennom operatøren Vodafone til å begynne med. Resten av oss må vente til juni måned.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.