MOBIL

Nå er HTC PlayStation-sertifisert

Sony utvider PlayStation til andre produsenter. HTC første produsent ut.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. juni 2012 - 09:37

HTCs mobiler blir PlayStation-sertifiserte. Dette kommer etter at det har gått rykter om akkurat dette i lengre tid. Vi omtalte det tilbake i februar.

Samtidig har Sony gitt PlayStation-programvaren nytt navn. Mens det før het PlayStation Suite heter det nå bare PlayStation Mobile. PlayStation Mobile er åpen for andre produsenter som ønsker å tilby PlayStation-titler på sine telefoner, og HTC er altså først ute.

I praksis vil dette bety at du får tilgang til spill som opprinnelig ble laget for PlayStation One, og som emuleres på telefonene. Disse spillene har vært tilgjengelig eksklusivt på Sony-telefoner som Xperia Play.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Åpnet opp PlayStation

Sony har fra før av åpnet opp PlayStation Suite for tredjepartsutviklere, da de slapp et utviklerverktøy for plattformen sion i mars. Alle spill som utviklet for plattformen som nå heter PlayStation Mobile vil fungere på alle enheter som er sertifiserte. Det vil si Sonys Xperia-telefoner, PlayStation Vita og Sonys Android-nettbrett - og selvsagt HTCs PlayStation-sertifiserte telefoner.

HTC har ikke annonsert noen detaljer rundt når de lanserer telefoner med PlayStation Mobile, eller hvilke det blir. Det kan tenkes at eksisterende modeller får programvaren, og da tenker vi spesielt på HTC One X og One V.

Om andre produsenter hopper om bord PlayStation-fergen gjenstår å se.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.