T2

Nå er Google Chromecast offisielt tilgjengelig i Norge

Råbillig mediepinne.

Googles lille mediepinne Chromecast er nå "offisielt" til salgs i Norge. Frem til nå har den kun vært tilgjengelig som USA-import.
Googles lille mediepinne Chromecast er nå "offisielt" til salgs i Norge. Frem til nå har den kun vært tilgjengelig som USA-import. Bilde: Stein Jarle Olsen

Google Chromecast har lenge vært tilgjengelig i Norge gjennom såkalt gråimport, men nå lanseres dingsen offisielt også her til lands, i tillegg til USA og 10 andre land.

Chromecast koster 290 kroner, rundt en femtilapp mindre enn nettbutikkene har solgt den til så langt, og vil selges hos Elkjøp.

Minipinne

Chromecast er kort fortalt en liten pinne med HDMI-utgang som du kan plugge rett i TV-en, og så sende internettinnhold fra smarttelefonen, PC-en eller nettbrettet til den.

Innholdet sendes ikke "direkte" fra kildeenheten; den fungerer mer som en fjernkontroll som forteller Chromecast hvilket innhold den skal vise.

Foreløpig er programstøtten litt begrenset, med Netflix, HBO Go, amerikanske Hulu og Youtube som de største aktørene.

Mer innhold snart

Google åpnet dog nylig opp Chromecast for utviklere, og opplyser at 3000 utviklere har registrert seg, og er i gang med å bygge apps for å levere sitt innhold gjennom Chromecast.

Da vi testet Chromecast for litt siden, konkluderte vi med at de som allerede har god smart-TV-funksjonalitet i TV-en sin kun vil ha begrenset bruk for pinnen, i alle fall så lenge ikke noen av de norske tjenestene er med på laget.

Fanespeilingen fra Google Chrome er også middelmådig.

Den lille dingsen som gir deg Netflix på TV-en

Les også:

TEST: LG 55AE980W: Et bilde helt overlegent alt vi har sett tidligere

TEST: Philips Fidelio HTL9100/12: Supersmart lydplanke med ekte surround

Vi tok en sniktitt på nye Get TV