SAMFERDSEL

Nå er Follobanen åpen for trafikk igjen

Etter å ha vært stengt i over ti uker, er Follobanen åpen for trafikk. Banen ble åpnet for normal trafikk søndag klokken 7.

Etter å ha vært stengt i over ti uker, er Follobanen åpen for trafikk. Banen ble åpnet for normal trafikk søndag klokken 7. Her er tunnelen fotografert under en testkjøring.
Etter å ha vært stengt i over ti uker, er Follobanen åpen for trafikk. Banen ble åpnet for normal trafikk søndag klokken 7. Her er tunnelen fotografert under en testkjøring. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB
5. mars 2023 - 07:35

– Blixtunnelen mellom Oslo S og Ski er åpen for trafikk. Takk for tålmodigheten mens vi har jobbet. Velkommen tilbake til toget!, skriver Bane Nor i en trafikkmelding like over klokken 7 søndag.

Første togavgang med passasjerer er mellom Ski og Oslo klokken 07.24.

Follobanen måtte stenge 19. desember i fjor, bare én uke etter at milliardprosjektet ble åpnet for trafikk. Det etterlengtede rutetilbudet mellom Nordre Follo, Østfold-byene og Oslo skal være på plass fra søndag 5. mars.

Siden den ble stengt har Bane Nor gjennomført testkjøringer på Follobanen, for å sørge for at alt fungerer som det skal.

– Vi har utført et omfattende testprogram der vi har gjennomført ulike tester, kjørt mer enn 600 testturer med tog og samlet inn og analysert måledata fra testkjøringene, sa pressesjef i Bane Nor, Anne Kirkhusmo, til NTB fredag.

Follobanen skal redusere reisetiden mellom Oslo og Ski og har kostet staten 36,8 milliarder kroner. Den tok 13 år å bygge.

Den 19,5 kilometer lange Blixtunnelen har hatt mye problemer siden åpningen i desember 2022. Nå viser det seg at Bane Nors rutiner for brannsikkerhet i tunnelen ikke er gode nok.
Les også

Ny rapport: En rekke feil og mangler i milliardanlegget

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.