MOBIL

Nå er det lett å sammenligne mobilkamera

Et nytt verktøy gjør det lekende lett å sjekke og sammenligne bildekvaliteten på mobilkamera.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. nov. 2010 - 13:32

Mobilnettstedet GSM Arena lanserte for noen dager siden den nye tjenesten Photo Compare Tool. Her kan du enkelt sammenligne bildekvaliteten fra inntil tre telefoner samtidig.

Dersom du for eksempel vil sammenligne bildekvaliteten fra kameraene til Nokia N8, HTC Desire HD og Samsung Galaxy S får du utsnitt fra samme bilde presentert ved siden av hverandre. 

Se detaljene og sammenlign dem

Bildene er av tre forskjellige skjemaer som viser detaljgjengivelsen til de forskjellige kameraene. Derfra er det lett å se hvordan de forskjellige telefonene presterer i forhold til hverandre. Det er for eksempel lett å se hvor god fargegjengivelsen er, feilbrytninger og fortegninger i kantene.

Alle bildene er tatt med laveste ISO-verdi når dette lar seg sette manuelt. Bildene som brukes i sammenligningen er det beste av minst ti bilder som er tatt med telefonen.

Det kan være verdt å ha i bakhodet, som GSM Arena skriver, at kameraene er laget for å gi best mulig resultat i det virkelige liv, og ikke er designet for å fotgrafere slike skjemaer. 

Gå til GSM Arena for å teste ut sammenligningsverktøyet »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.