Nå er det klart hvem som skal oppgradere Thorvald Meyers gate i Oslo

Kontrakten ble signert tirsdag.

Divisjonsdirektør Siv Rønneberg i Bymiljøetaten signerer kontrakt for oppgradering av Thorvald Meyers gate med Isachsen AS representert ved Prosjektsjef Anders Høiback.
Divisjonsdirektør Siv Rønneberg i Bymiljøetaten signerer kontrakt for oppgradering av Thorvald Meyers gate med Isachsen AS representert ved Prosjektsjef Anders Høiback. Foto: Bymiljøetaten
13. des. 2018 - 09:15

Arbeidet i Storgata er allerede i gang, og i løpet av vinteren går Bymiljøetaten i gang med enda et omfattende gateprosjekt i Oslo sentrum.

Trikk og fotgjengere

Thorvald Meyers gate vil bli en gate prioritert for trikk og fotgjengere og stenges for
gjennomfartstrafikk. Fortauene oppgraderes med natursteindekke, med smågatestein innerst mot veggen. Flere steder langs gata vil det bli tiltak for å håndtere overvann, blant annet et regnbed ved Olaf Ryes plass.

Regnbed er et nedsenket blomsterbed som sluker vann og hindrer oversvømmelse.

Øvre del av Thorvald Meyers gate tilhører Birkelunden kulturmiljø, som er fredet. Her legges det ikke asfalt, men strekningen får en mer historisk utforming med storgatestein i gata og granitt i gangsonen.

Erfaring fra liknende oppdrag

Det er et arbeidsfellesskap mellom Isachsen Anlegg og Steen & Lund som skal gjøre jobben for Oslo kommune. Disse har allerede jobbet med et liknende prosjekt ved Tinghuset-Tulinsgate. 

– Vi gleder oss over endelig å kunne komme i gang med oppgraderingen av Thorvald Meyers gate, sier divisjonsdirektør Siv Rønneberg i Bymiljøetaten i en pressemelding. 

Arbeidet i Thorvald Meyers gate deles opp i tre faser, og hver fase vil ta cirka seks til åtte måneder. 

– Vi er veldig tilfreds med å ha blitt tildelt denne kontrakten, og ser frem til å videreføre det gode samarbeidet med byggherre og internt i vårt eget arbeidsfellesskap med Steen & Lund. Det er en godt innarbeidet organisasjon som vil være godt rustet til å løse utfordringene i dette prosjektet, sier Anders Høiback, prosjektsjef i Isachsen Anlegg i meldingen.

Kontrakten med entreprenør er på cirka 210 millioner kroner, og prislappen på hele opprustingen er på 398 millioner kroner. 

Prosjektet skal være ferdig sommeren 2020.

LES OGSÅ: Bymiljøetaten har bestemt hvem som skal ruste opp Storgata i Oslo

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.