BYGG

Nå er det kirkene i Oslo sin tur til å få solcellepanel på taket

Oslo-kirkene venter på bevilgninger fra kommunen.

Med solcellepaneler som på avstand ser ut som skiferplater, har Strand kirke i Rogaland blitt velsignet med mer strøm enn den trenger.Foto: Kristoffer Nåden Havn, Nåden Media / NTB scanpix
Med solcellepaneler som på avstand ser ut som skiferplater, har Strand kirke i Rogaland blitt velsignet med mer strøm enn den trenger.Foto: Kristoffer Nåden Havn, Nåden Media / NTB scanpix Foto: Kristoffer Nåden Havn, Nåden Media / NTB scanpix
21. feb. 2020 - 08:40

Strand kirke i Rogaland ble første gudshus selvforsynt med strøm fra solcellepanel som ser ut som skiferheller på taket. Nå følger flere kirker etter.

Kirkene i Strand og Sarpsborg har allerede solcelle-tak, mens takene på Fagerborg og Røa kirker i Oslo prosjekteres det med solcelleløsninger, melder Vårt Land.

– Nå venter vi bare på bevilgninger fra Oslo kommune. Jeg er optimistisk, vi har en god dialog med byrådet. De har vist at de evner å satse på grønne løsninger. Nå er det kirkens tur, sier nyvalgt leder Jostein Vevatne i Kirkelig fellesråd i Oslo.

Selger overskuddstrøm

Ris, Røa og Ullern kirker varmes i dag gjennom oljefyring. Et bytte til solceller vil koste, men det anses å være en investering som vil gagne miljø og på sikt vil lønne seg.

Strand kirke i Rogaland ble velsignet med mer strøm enn den trenger og kan i perioder selge overskuddsstrøm til Lyse Energi.

Kirkerådet, Riksantikvaren og Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA) har nedsatt en arbeidsgruppe som utarbeider en veileder for dem som vurderer å installere sol­celler på kirketak, og KA opplyser at denne snart er ferdig. 

Det er besluttet nasjonal bevæpning av innsatspersonell i politiet fram til midnatt 1. januar 2024.
Les også

Oppdatert trusselvurdering fra PST: Midlertidig bevæpning av politiet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.