IT

Nå er det endelig: FM-nettet ferdig i 2017

Digitaliseringen av radio besluttet.

En kurér-radio fra 50-tallet vil ha vanskeligheter når FM-nettet slukkes i 2017.
En kurér-radio fra 50-tallet vil ha vanskeligheter når FM-nettet slukkes i 2017. Bilde: Kallestad, Gorm/NTB Scanpix
NTB NTB NTB
16. apr. 2015 - 07:44

 Regjeringen har konkludert med digitalisering av radio i 2017.

– Digitaliseringen av radioen åpner for et langt større mangfold av radiokanaler som vil komme lyttere i hele landet til gode. For lytterne betyr dette et langt mer mangfoldig og differensiert radiotilbud, støyfritt mottak og en rekke nye funksjoner. Dessuten åpner digitaliseringen for økt konkurranse, og økte muligheter for innovasjon og utvikling, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) i en pressemelding.

Les også: Historisk endring i norske medievaner

Der FM-nettet kun hadde plass til fem riksdekkende kanaler, tilbyr DAB allerede 22 riksdekkende kanaler med plass til nesten tjue kanaler til, påpeker hun.

– I tillegg har over halvparten av befolkningen allerede fått et lokalradiotilbud på DAB, med stort potensial for mange nye lokale kanaler.

Widvey skal i løpet av april levere en stortingsmelding der hun avklarer hvilken plass lokalradioene skal ha i framtidas digitale radionett.

Lokalradioene har bedt om å få fortsette på FM-nettet i 5-7 år til og at det utvikles støtteordninger for de mindre lokalradioene som ikke har råd til å ta overgangen til et digitalt DAB-nett. Lokalradioene har også bedt om en automatisk fornyelse av FM-lisensene de har fra før.

Norge har gått raskere fram enn våre naboland. I både Sverige og Danmark er prosessen satt på vent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.