Nå er arbeidet i gang på vegvesenets største elektrokontrakt

Gjelder E39 mellom Svegatjørn og Rådal.

Arbeiderne er i ferd med å rigge seg til for arbeid på rekordkontrakten.
Arbeiderne er i ferd med å rigge seg til for arbeid på rekordkontrakten. Foto: Geir Brekke/Statens vegvesen
9. jan. 2019 - 10:54

– Vi starter med arbeidet i Skogafjellstunnelen i første omgang. På det meste vil vi ha omkring 45 personer i arbeid på prosjektet, rapporterer assisterende prosjektleder Anders Rolland Jacobsen i en pressemelding onsdag. 

Han er ansatt i Magnus M. Thunestvedt, som samarbeider med ABB på arbeidet, som har en verdi på 382 millioner kroner. 

Kabeltrekking først

I første omgang blir det kabeltrekking, før montasjearbeidet kan ta til. I prosjektet blir det strekking av hele 125 kilometer med elkabler og 100 kilometer med fibernett.

Anleggstrafikken mellom Svegatjørn og Endalausmarka vil nå gå gjennom det andre tunneløpet. Etter en periode flytter elektrofolkene seg over til andre løpet, og trafikken blir da flyttet til løpet uten mannskap i arbeid. Dermed kan entreprenøren jobbe uten trafikk.

Klagde på tildeling

Arbeidsfellesskapet mellom Magnus M. Thunestvedt og ABB hadde det laveste anbudet på kontrakten. De ville ha 327,5 millioner kroner for jobben. 

Bravida kom med en pris på 351,4 millioner kroner, Mesta ville ha 369,8 millioner mens Scanmatic Elektro regnet seg frem til en pris poå 413,9 millioner. 

Bravida klagde på tildelingen, og det endte med at saken havnet i retten. Statens vegvesen vant imidlertid fram, og i september ble kontrakten inngått. 

LES OGSÅ: Kjempekontrakt signert

LES OGSÅ: Elektrofirma sparket ut av enda et tunnelprosjekt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.