VÅLERENGTUNNELEN

Nå blir det kø i Oslo: Ett løp av Vålerengatunnelen stenges ett år

Natt til mandag 8. juni stenger nordgående løp i E6 Vålerengtunnelen. Fram til mars 2021blir kapasiteten i tunnelen halvert. En snarveg blir til en omveg.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. mai 2020 - 09:59

Stengingen betyr at kapasiteten i tunnelen halveres. Vålerengtunnelen er en av Oslos mest trafikkerte tunneler. Normalt passerer det rundt 65.000 kjøretøy i døgnet.

En del av dette er trafikk som skal gjennom Oslo. Prosjektleder Stian Ellingsen vil ha så lite trafikk i tunnelen som mulig, og han ber i en pressemelding fra Statens vegvesen folk endre reisevanene sine.

– Hvis alle som kjører bil i dag fortsetter å bruke bil etter 8. juni får vi et stort køproblem. Trafikk som skal til og gjennom Oslo bør finne andre ruter enn Vålerengtunnelen. Å bruke den blir en omvei, ikke en snarvei, sier Ellingsen. Han sier at denne gang kan ikke Vegvesenet gjøre som da Bryn-tunnelen var stengt å oppfordre til bruk av kollektivtrafikk.

– Vi ber de som kan om å gå eller bruke sykkel. De som må kjøre oppfordres til å velge andre ruter eller reise til andre tider, sier prosjektleder Stian Ellingsen som legger til at hjemmekontor også er et godt alternativ.

Fra anleggsstart i januar og fram til 8. juni har tunnelen vært nattestengt. Nå starter arbeidene for alvor inne i tunnelen som følge av strengere krav til sikkerhet. Alt sikkerhetsutstyr i tunnelen skal skiftes ut, og det skal bygges nye rømningsveger.

Samtidig skal Statens vegvesen forsterke tunnelen på vegne av Bane NOR som skal legge nye spor på tunneltaket. Nordgående løp i Vålerengtunnelen kommer til å være stengt fram til månedsskiftet september/oktober.

Så stenges sørgående tunnel-løp for oppgradering. Det blir stengt fram til februar 2021.

Bruer over E6
Les også

Disse bruene stenges for kjørende umiddelbart

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.