MOBIL

Nå blir 4G praktisk

Samsungs 4G-modem med innebygget GSM- og 3G-støtte er nå på plass i butikkene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. juni 2010 - 11:23
Vis mer

En av de store ulempene med Netcoms 4G-tilbud har til nå vært at du har vært nødt til å ha et helt eget modem for å koble deg til 4G-nettet. Det har ikke vært støtte for GSM eller 3G innebygget i modemet som hører til 4G-nettet.

Det gjør det upraktisk for deg som beveger deg både innenfor og utenfor dekningsområdet til 4G. 

Ett modem til alle nett

Nå er dette problemet nesten en saga blott, for Samsung har nå levert det første 4G-modemet som har innebygget GSM- og 3G-støtte. Men bare nesten. For du må fortsatt manuelt velge mellom 4G og 2G/3G. Men så slipper du i alle fall å ta med deg to modemer. Automatisk veksling mellom 4G og 2G/3G vil imidlertid komme med videreutvikling av programvaren, så forhåpentligvis kommer det en oppdatering som fikser dette. 

I 4G-nettet skal du med USB-modemet, som heter GT-B3730, kunne klare inntil 100 Mbps nedlasting og 50 Mbps opplasting. Men slike hastigheter er foreløpig kun tilgjengelig i Oslo, som har det eneste åpne operative 4G-nettet i Norge. Det er ventet at 4G kommer til andre byer i løpet av 2010.

Gratis bytte

Om du allerede er 4G-kunde hos Netcom vil du få tilbud om å bytte ut det eksisterende utstyret ditt med Samsungs nye modem kostnadsfritt.

Netcom lanserer samtidig nye abonnementer for mobilt bredbånd, kalt Mobilt Bredbånd Premium og Netcom 4G. Forskjellene på de to tilbudene er hovedsaklig at Premium er begrenset til en nedlastingshastighet på 20 Mbps og koster 499 kroner i måneden, mens 4G er uten hastighetsbegrensning (altså inntil 100 Mbps) og koster 699 kroner i måneden. 

Her finner du prisene og mer informasjon:

Netcom Mobilt Bredbånd Premium » 

Netcom  4G »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.