SAMFUNNPOLITIKK

Nå åpner flyplassene

De siste dagene har det kun vært streikevakter inne på Stavanger lufthavn Sola. Nå starter flytrafikken igjen etter at partene ble enige i natt.
De siste dagene har det kun vært streikevakter inne på Stavanger lufthavn Sola. Nå starter flytrafikken igjen etter at partene ble enige i natt.Bilde: Hansen, Alf Ove

Tolv flyplasser ble stengt, deriblant Flesland og Sola, i streiken.

I natt ble arbeidsgiverforeningen Spekter og LO Stat enige.

Tar tid

Likevel vil det ta tid før flytrafikken går som normalt.

– Flyselskapene har en stor utfordring med å få både fly og besetning på plass. Helt normalt vil det nok ikke være før torsdag morgen, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen ved Stavanger lufthavn Sola til NTB.

19.000 i generelt tillegg

De ansatte får et generelt tillegg på 19.000 kroner pluss 2.000 kroner til individuell fordeling. I tillegg økes satser for ulempetillegg.

Partene er også enige om å la Riksmeklingsmannen lede en partssammensatt arbeidsgruppe som får to år på seg til å kartlegge de mange ulikhetene når det gjelder lønns- og arbeidsvilkår i Avinor.

– Helt nødvendig

– Tusenvis av passasjerer og mange flyselskap har vært skadelidende på grunn av denne konflikten. Den har hatt vidtrekkende konsekvenser og det var helt nødvendig at vi nå kom frem til enighet, sier konsernsjef i Avinor, Sverre Quale.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.