ENERGI

Myndighetene på Maui saksøker kraftselskap etter brannkatastrofen

Kraftselskapet Hawaiian Electric Company saksøkes av myndighetene på Maui for brannen som ødela turistbyen Lahaina.

Kraftselskapet Hawaiian Electric Company er saksøkt av myndighetene på Maui etter brannen som ødela turistbyen Lahaina. Her reparerer arbeidere kraftlinjene i byen.
Kraftselskapet Hawaiian Electric Company er saksøkt av myndighetene på Maui etter brannen som ødela turistbyen Lahaina. Her reparerer arbeidere kraftlinjene i byen. Foto: Rick Bowmer/AP/NTB
25. aug. 2023 - 13:28

Vitneberetninger og videoopptak tyder på at gnister fra kraftledninger antente branner da strømstolper knakk som følge av en orkan.

Brannen 8. august tok livet av minst 115 mennesker. Flere hundre er fortsatt savnet, noe som gjorde brannkatastrofen til den dødeligste i USA på mer enn et århundre.

Ifølge søksmålet hadde selskapet plikt til å vedlikeholde og reparere de elektriske linjene. Det hevdes at selskapet visste at kraftig vind ville velte strømstolper, dra ned kraftledninger og antenne vegetasjon.

Saksøkte visste også at dersom det elektriske utstyret deres antente en brann, ville den spre seg i en kritisk rask hastighet, heter det videre.

Danmarks forsvarssjef Flemming Lentfer (i midten) er sparket. Her er han sammen med Sverige og Finlands daværende forsvarssjefer Jonas Haggren (t.v.) og Timo Kivinen (t.h.) i 2022.
Les også

Danmarks forsvarssjef sparkes

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.