NETTARKIV

Myklebust ny styreformann i Hydro

Myklebust fratrer som selskapets generaldirektør 2. mai, og overtar etter Einar Kloster. Kloster har i nesten ti år vært medlem av styret, hvorav de siste fire år som formann. I fjor høst varslet han ønske om avløsning i løpet av 2001. Benedicte Berg Schilbred, som har vært medlem av styret siden 1990, har også ønske å tre tilbake.

Bedriftsforsamlingen har dessuten valgt Ingvild Myhre og Elisabeth Grieg som nye styremedlemmer.

Ingvild Myhre er utdannet sivilingeniør og er administrerende direktør i Telenor Mobil. Tidligere har hun hatt forskjellige lederstillinger i Alcatel/STK. Hun har flere tillitsverv og har vært varamedlem av Hydros bedriftsforsamling siden 1998 og medlem siden 1999.

Elisabeth Grieg er administrerende direktør og styreleder i Grieg International AS og har tidligere vært ansatt i Star Shipping og Bergen Bank. Grieg har flere styreverv, blant annet i Norges Rederiforbund, og er utdannet ved Handelsakademiet og University of San Fransisco.

Bedriftsforsamlingen har i tillegg gjenvalgt de ansattes representanter til styret, mens de gjenværende aksjonærvalgte styremedlemmer først er på valg neste år.

Hydro skriver i en pressemelding at deres langvarige praksis med at generaldirektøren også er medlem av styret avsluttes ved dette styrevalget. Dette har sammenheng med at styret gjennom det siste året har fastlagt en justert fordeling av arbeidsoppgaver for styre og administrasjon. I korthet går dette for styrets vedkommende ut på å sikre best mulige vilkår for å arbeide med selskapets overordnede strategi og forretningsplanlegging, samt ivareta tilsynsfunksjonen.

Utvalget som har arbeidet med forslag til styrets sammensetning har vært ledet av bedriftsforsamlingens formann Sven Ullring, og forøvrig bestått av styreformann Einar Kloster og Aksjonærforeningens formann Westye Høegh. Utvalget har i løpet av sitt arbeid hatt konsultasjoner med Hydros største aksjonær, Nærings- og handelsdepartementet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.