NYHETER

Myke pakker er best

National Instruments (NI) mener softwarebasert utvikling av måle- og styringsløsninger gir langt raskere innovasjon enn skreddersydd hardware.

Remco Krul viste en prototype på konfigurasjonsverktøyet Labview for Ipad, men eventuell lanseringsdato er ukjent.
Remco Krul viste en prototype på konfigurasjonsverktøyet Labview for Ipad, men eventuell lanseringsdato er ukjent. Bilde:
22. jan. 2013 - 14:39
Vis mer

Multikonfigurasjonsverktøyet Labview er fortsatt en ubestridt stjerne i selskapet, slik det har vært den siste tiden.

 

På vei mot nettbrettet

 

Ray Almgren, ansvarlig for markedsføring, er ikke i tvil om at software blir en stadig viktigere driver i morgendagens elektroniske løsninger, uansett hvilket område vi ser på. Han trekker fram to ferske IT-lanseringer som han tror blir viktige i årene framover, Windows 8 og Apples Ipad mini.

- Microsofts nye operativsystem har hentet mye fra brukergrensesnittene i nettbrett og smarttelefoner, og kjører på både slike løsninger og konvensjonelle datamaskiner, forteller Almgren.

- Det mellomstore eplet fyller gapet mellom selskapets Iphone og Ipad, og vil trolig øke interessen for nettbrett ytterligere.

 

Vi presenterte en NI-løsning for nettbrett, både Ipad og Android, i Automatisering 2 i 2012. Selskapet har ikke landet helt på en fullskala Labview-løsning, eller en «app» som det kalles på eplespråket, for nettbrett. Men selskapets Remco Krul viste en prototype under en samling i Drammen.

 

Strammer opp Labview

Software speeder opp innovasjonstakten, mener Ray Almgren.
Software speeder opp innovasjonstakten, mener Ray Almgren.
 

National Instruments bidrag til softwarebølgen er en ny versjon av Labview, som nå døpes etter året den lanseres i (2012). Ray Almgren forteller at de har satt inn et skikkelig støt på to områder, nemlig forenkling og færre barnesykdommer.

- Vi har gjort mye for å redusere spagettien i store og komplekse programmer, med masse koplinger fram og tilbake mellom forskjellige funksjoner, sier han.

- Investeringer i økt stabilitet gjøres kontinuerlig. Derfor tester vi nye versjoner stadig grundigere.

 

Almgren forklarer at det er tre utviklingsgrupper som arbeider med Labview. En gruppe er i gang med neste års versjon (2013), en annen på versjonen som skal ut året derpå (2014), og den siste gruppen leker med mulige framtidsfunksjoner. Når Labview-applikasjonen for nettbrett og smarttelefoner lander, får vi ikke vite. Men det vil nok forundre oss om det tar lang tid. Software er jo innovasjonsakseleratoren!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.