IKT

Mye mobilt på CeBit

29. mars 2001 - 10:36

Alle de store mobiltelefonleverandørene benyttet CeBit i Hannover til å vise sine nye kommende mobiltelefonversjoner. Bluetooth-kommunikasjon og GPRS-telefoner var gjennomgangstema.

Nokias nye 6310, som ventes å komme i salg i fjerde kvartal, ser ut til å være Nokias mest avanserte telefon til nå med støtte for GPRS, Bluetooth, WAP versjon 1.2.1 og SyncML. Selskapets siste skudd på stammen innen mobiltelefontilbehør ble også lansert: Med Nokia Music Player HDR-1 vil brukerne kunne lytte til en integrert FM stereo-radio og laste ned lyd- og musikkfiler, i tillegg til å kunne bruke den som vanlig håndfri betjening for telefonen.

Overraskelse

Siemens lanserte nybegynnertelefonen A40 og sin første GPRS-telefon, S45. Mest overrasket Siemens med MultiMobile kommunikator, som også støtter GPRS. Med denne kan brukeren surfe på Internett enten via WAP eller http-nettleseren i det tilhørende PocketPC-operativsystemet.

Ericsson kommer for første gang med fargeskjerm med sin T68. Denne meget avanserte telefonen har GPRS, Bluetooth-kommunikasjon og MMS (Multi Media Service). Ericsson har nå endelig valgt innebygget antenne.

En annen Ericsson-nyhet er T39, også dette en WAP-, GPRS- og Bluetooth-telefon, som kommer på markedet allerede i annet kvartal. I løpet av 2002 skal alle Ericssons mobiltelefoner ha GPRS-teknologi.

Fremtid

Motorola er det eneste selskapet som til nå har levert GPRS-telefoner i større volum. På CeBIT presenterte Motorola fem nye GPRS-produkter. For første gang viste de også en serie på seks produktkonsepter med nye og unike måter å kommunisere med hverandre og omgivelsene på, kombinert med tjenester for innhenting av data.

Under slagordet Intelligence Everywhere viste Motorola smarte løsninger for fire kjerneområder i dagliglivet; hjemme, på jobben, i bilen og alene.

Red-M, som utvikler avanserte Bluetooth serverprodukter, benyttet CeBit til en forhåndsvisning av verdens første Bluetooth-server for hjemmebruk. Dermed kan man få samme muligheter for trådløs oppkobling hjemme som man er vant til fra kontoret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.