NYHETER

Mye kjentfolk på konferanse om fremtidens veger

Samferdselsminister Ketill Solvik-Olsen skal åpne konferansen "Smarte veger", hvor en samlet bransje ser inn i glasskula om hvordan fremtidens veger vil bli.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen står for åpningen av konferansen "Smarte veger" 25. september. Foto: Samferdselsdepartementet
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen står for åpningen av konferansen "Smarte veger" 25. september. Foto: Samferdselsdepartementet
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. juni 2014 - 10:58

Den teknologiske utviklingen vil bety større endringer for veger og trafikk i årene som kommer enn det vi har sett de siste femti år! Med denne påstanden som utgangspunkt arrangerer Våre Veger og TU Event konferansen "Smarte veger 2014" 25. september i Oslo. Her vil fagfolk med ulike utgangspunkt se framover og dele tankene om hvordan veg- og trafikk vil bli i overskuelig fremtid.

 

Uante muligheter for trafikksikkerhet

Elektronikk i vegbanen, trafikkdetektering og ITS i kombinasjon med bilenes stadig mere avanserte sikkerhetssystemer, gir uante muligheter for trafikksikkerhet. På konferansen «Smarte veger» gis det et innblikk i dette fremtidsbildet, og hva det betyr for både vegbygging og trafikanter

Ved siden av statsråd Ketil Solvik-Olsen, byr arrangørene som er variert og sammensatt program som både vil bli underholdende og tankevekkende.

Kjente navn som framtidsforsker Erik Newth og Erling Dokk Holm, også han kjent debattant på byutvikling og arkitektur, er å finne blant innlederne.

 

Skuer inn i horisonten

ITS er fellesbegrepet for bruk av informasjon- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i transportsektoren, og her vil Vegdirektoratets fremste ekspert på området, Anders Godal Holt, dele med deltagerne hva han skuer inn i horisonten.

Norconsults Sebastiano Lombardo skal snakke om plassen innovativ tenkning bør ha i vegbygging, mens to innledere fra Statens vegvesens E39-prosjekt tar for seg forskningsprogrammene rundt utviklingen av ny teknologi som er satt i gang for å sikre en fergefri kystriksveg.

 

Mer om konferansen og komplett program finner du her:

http://event.tu.no/smarte-veger

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.