SAMFUNNPOLITIKK

Mye å spare for bomselskapene

Bompenger
Bompengestasjon
Bompenger Bompengestasjon Bilde: Mona Sprenger
Trond Gram
19. feb. 2008 - 11:03

Riksrevisjonen og Statens vegvesen er kritiske til kostnadsnivået i enkelte bomselskaper og påpeker driftskostnader på opp mot 40 prosent av innkrevd beløp, høyt lønnsnivå for daglige ledere og stort antall styremedlemmer.Kan spare 16 prosent

I en rapport hevder Vegvesenet at selskapene kan spare rundt 16 prosent i mer effektiv drift og administrasjon. Med innkrevingskostnader på over 400 millioner kroner i året, er det flere titalls millioner kroner å spare.

«Det er ingen grunn til å tro at det skal koste mer for noen selskap å betjene samme trafikkmengde under samme forhold som andre selskap», heter det blant annet i rapporten. Det avviser derimot styreleder i interesseorganisasjonen Norvegfinans, Sigmund Aasly.

Feil å kritisere

– Grunnen til at det er så store forskjeller er at forutsetningene varierer veldig, sier han og legger til at det blir feil å angripe styrehonorarer, høye lønnskostnader og revisjonskostnader i bomselskapene

– Det er ikke der innsparingen ligger. Hvorfor kan man ikke ha fokus på det som betyr noe, som å skaffe gode lån i markedet. Der ligger det masse penger og da kan vi begynne å snakke om millioner, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.