Musks ubåt har ankommet Thailand – men skal ikke brukes

En av Musks ubåter i aksjon.
En av Musks ubåter i aksjon. Foto: Skjermdump, video på Elon Musks Twitter-konto
10. juli 2018 - 13:47
Tesla-sjef Elon Musk har ankommet grotten i Thailand med sin miniubåt, men redningslederen sier ubåten ikke kan brukes i redningsaksjonen.
 

– Selv om teknologien er god og sofistikert, er den ikke praktisk for dette oppdraget, sier den thailandske redningslederen Narongsak Osottanakorn.

Musk skriver på Twitter at han har vært nede ved grotten, og at miniubåten er klar til bruk dersom det skulle bli nødvendig.

Ubåten er laget av rakettdeler og har fått navnet «Wild Boar», etter guttenes fotballag med samme navn. I en video publisert natt til mandag norsk tid demonstrerer to dykkere hvordan ubåten fungerer.

– Etterlater den her i tilfelle den blir nyttig i fremtiden, skriver Musk og legger til at Thailand er et vakkert land.

Totalt er åtte gutter så langt reddet ut av grotten i aksjoner søndag og mandag. Den siste redningsaksjonen ble satt i gang tirsdag morgen, og det er ventet at de fire resterende guttene og treneren kommer ut av grotten i løpet av dagen.

Til sammen 90 spesialdykkere deltar i redningsoperasjonen. 50 av disse er utenlandske dykkere, mens 40 kommer fra Thailand.

Det er 17 dager siden de tolv guttene, alle mellom 11 og 16 år gamle, og fotballtreneren deres forsvant inn i Tham Luang-grotten i Chiang Rai helt nord i Thailand. Siden har et storstilt redningsarbeid, det mest omfattende i landet noen gang, pågått for å få guttene trygt ut.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.