T2

Musikk i veggen

Finn Halvorsen
10. aug. 2004 - 08:44

De har nemlig i samarbeid med Siemens AG og Bayer MaterialScience AG, utviklet en type lydplater hvor man kan bygge inn høyttalerne i veggen, i taket, i gulvet eller bak flisene på badet.

Dette bør også være gode nyheter for de mange som har skaffet seg surround-anlegg. Med fem av disse platene, som bare bygger syv millimeter, får man full surround-effekt.

Man skulle kanskje tro at lydkvaliteten ville bli så som så med ulike typer tapet, tepper eller fliser. Her kommer Siemens inn i bildet.

De har utviklet en programmerbar digitalprosessor som tar seg av finjustering av frekvenser over hele spekteret fra diskant via mellomtoner, til bass tilpasset overflatematerialet.

Lydkvaliteten hevdes å være meget god. - Når folk hører om konseptet, tror de det er en gimmick. Men når de selv får høre et anlegg i virkeligheten, blir de overbevist, sier Hans Bommer, administrerende direktør i Puren GmbH.

Lydløsningen har dessuten en annen fordel, i alle fall for forsamlingslokaler med mikrofonanlegg: Tilbakekobling med resulterende hyling er nesten eliminert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.