Multiconsult skal ansette 50 ingeniører

Vil ha hele 30 av dem i Oslo.

Direktør Leif Olav Bogen.
Direktør Leif Olav Bogen. Foto: Pressefoto.
20. aug. 2018 - 15:54

Det skriver selskapet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Ansettelsene kommer på bakgrunn av den store veksten innen fagområdene geo, vann og miljø. 

– Over hele landet merker vi økt etterspørsel etter tjenestene. Samtidig er bransjen inne i et generasjonsskifte. Derfor skal Multiconsult nå rekruttere historisk mange ingeniører med erfaring fra disse fagfeltene, sier Leif Olav Bogen som leder forretningsenheten Geo, Vann og Miljø i Region Østlandet i meldingen.

Han ønsker selv minst 30 nye kollegaer innen disse fagområdene i Oslo. I tillegg rekrutterer de andre Multiconsult-kontorene rundt om i landet slike ingeniører.

Den sterkeste drivkraften bak markedsveksten er den formidable satsingen på samferdsel i Norge. Dessuten er det et stort etterslep på vedlikehold av teknisk infrastruktur innen vann og avløp i offentlig sektor. I tillegg gir den omfattende digitalisering av samfunnet store endringer også innen geo, vann og miljø.

Bogen sier at også de nye værforholdene gir fagene et løft. Klimaendringene med mer uvær og nedbør er ikke minst merkbare i forhold til flom og overvann, men bidrar også til økt skred- og rasaktivitet.

– Vi merker fortsatt ettervirkningene av at det ble utdannet for få ingeniører innen disse fagene for 10–20 år siden. I tillegg til å bygge opp våre egne nøkkelpersoner, må vi på grunn av god tilgang på oppdrag og et generelt godt marked, få enda flere med erfaring til vår organisasjon, sier Bogen.

LES OGSÅ: Therese Høy ansatt som ny prosjektleder i Statens vegvesen

LES OGSÅ: Kjell Håkon Helgesen er ny daglig leder i Foamrox

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.