ARKIVNYHETER

Multiconsult fikk bot av Konkurransetilsynet

Jarle Skoglund
2. aug. 2011 - 11:42

Etter konkurranseloven er det forbudt å gjennomføre fusjoner og oppkjøp som er meldepliktige, før Konkurransetilsynet har behandlet saken. Multiconsult AS brøt gjennomføringsforbudet i forbindelse med selskapssammenslåingen mellom Multiconsult og Industriplan AS vinteren 2010, og må betale et gebyr på 125 000 kroner.

– Konkurransetilsynet ser alvorleg på brudd på gjennomføringsforbudet. Slike lovbrudd blir sanksjonert med gebyr, sier juridisk direktør Håkon Cosma i Konkurransetilsynet.

– Etter loven kan gebyret utgjøre inntil 10 prosent av omsetningen til selskapet. Størrelsen på gebyret vurderes i hver enkelt saksak, sier Cosma.

Bakgrunnen for gjennomføringsforbudet er at Konkurransetilsynet skal kunne utføre kontroll med fusjoner og oppkjøp på en effektiv måte. Forbudet innebærer at alle gjennomføringstiltak må vente til selskapssamenslåingen er behandlet av tilsynet.

Plantasjen Norge AS og YIT AS er også ilagt gebyr på henholdsvis 250 000 og 225 000 kroner for brudd på samme lovhjemmel.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.