NYHETER

Mulighet for hjemmeseier i Vinstra

Ahsco Entreprenør fra Vinstra har mulighet til å skaffe seg et oppdrag i hjemkommunen. To kryss like ved kommunesentret skal bygges om. Med et anbud på 11,532 millioner kroner har Vinstra-entreprenøren en knapp ledelse på nærmeste konkurrent.

23. apr. 2008 - 13:30

Anbudskonkurransen ble en kamp mellom lokale entreprenører og Mesta, slik tradisjonen er når oppdrag på denne størrelsen lyses ut. Bortsett fra Mesta var alle anbydere fra Oppland. Bragerhaug & Beitostølen fra Leira i Valdres ligger som nr. to med 11,793 millioner kroner. Mestas anbud er på 14,825 mill. Fjerde og siste anbyder er Valdres Anlegg med 16,530 mill.

Jobben som skal gjøres er også ganske tradisjonell. To kryss som fungerer dårlig skal bygges om til rundkjøringer. Det ene krysset ligger på E 6 like sør for sentrum i Vinstra kommune. Det andre ligger på riksveg 255 like øst for sentrum, men på motsatt side av Lågen.

Byggetiden er romsligere enn størrelsen på oppdraget skulle tilsi. Den som får jobben behøver ikke gjøre seg ferdig før slutten av oktober neste år. Dette har sammenheng med at Vegvesenet vil gi entreprenøren mulighet til å jobbe når det er gunstigst. I turistsesongen er trafikken gjennom begge kryssene så stor at det kan bli vanskelig å utføre anleggsarbeid på en effektiv måte. Harde vintre med langvarig tele gjør ikke jobben enklere. Ved å sette en romslig frist vil Vegvesenet gi entreprenøren mulighet til å optimalisere driften.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.