OLJE OG GASS

Mulig gassfunn ved Grønland

GASS: Cairns administrerende direktør Bill Gammell kunngjorde tirsdag at selskapet har indikasjoner på at det er gassforekomster utenfor Grønland.
GASS: Cairns administrerende direktør Bill Gammell kunngjorde tirsdag at selskapet har indikasjoner på at det er gassforekomster utenfor Grønland. Bilde: Reuters / Scanpix
25. aug. 2010 - 07:30

Det britiske petroleumsselskapet Cairn bekrefter at det har funnet indikasjoner på gassforekomster under leteboring utenfor Grønland.

Les også: Grønland får olje-svaret

Ikke dypt nok

Selskapet sier det foreløpig dreier seg om indikasjoner ettersom de ikke har boret til den planlagte dybden ennå. Cairn borer etter både olje og gass og er i starten av leteaktiviteten utenfor Grønland.

– Dette styrker vår overbevisning om at det finnes et potensial for utvinning, sier Cairn-sjef Bill Gammell.

Sakte men sikkert

Selskapet sier det går svært forsiktig fram ettersom området er sårbart, men Greenpeace har sendt et skip til stedet for å protestere og krever at oljeboringen stoppes.

– Det katastrofale oljeutslippet i Mexicogolfen viser med all tydelighet behovet for å bryte verdens oljeavhengighet. Vi er her for å konfrontere den pågående oljeboringen i det unike og sårbare arktiske miljøet, sier Jon Burgwald (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.