GUIDER

MP3-spilleren din er død

Vi skal gi deg én god grunn til å betale for Spotify Premium.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. juli 2010 - 14:24
Vis mer

Spotify på mobilen er ingen nyhet. Det har vært gjort tester av dette opp og ned i mente, så vi skal ikke gå opp den stien. Men om du som oss er for gjerrig til å betale for Spotify Premium har du kanskje ikke helt oppdaget hva Spotify på mobilen egentlig er.

For joda, du kan søke opp musikk på farten, og spille den av direkte. Dette er hovedfunksjonen til Spotify - på PC-en. Men dette er ikke grunnen til at vi helt har sluttet helt å laste over MP3-filer fra PC-en til mobilen. Det er "Offline playlist"-funksjonen som setter inn nådestøtet. 

Spillelistene på mobilen

Du har sikkert laget deg noen flotte spillelister i Spotify på PC-en. Ved å velge å gjøre disse tilgjengelig offline på mobilen lastes låtene ned til telefonen. Deretter trenger du ikke betale en krone i datatrafikk i ettertid. Denne musikken ligger nemlig nå på telefonen, og du kan spille den selv om du ikke er koblet til nettet. Veldig fint om du for eksempel sitter på flyet.

Musikk du gjør tilgjengelig offline må hentes ned til mobilen. Her lønner det seg å bruke Wi-fi-tilkobling, både for hastighetens og lommebokas skyld. Musikken er så tilgjengelig i høyere lydkvalitet enn direkteavspilling, med mindre du har satt telefonen til å spille av direkte i høy kvalitet, selvsagt.

Enkelt og greit

Så enkelt er det. I det siste har vi testet Sony Ericsson Vivaz Pro, og på denne ble musikkspilleren bare brukt for å undersøke hvordan den fungerer. Resten av testperioden var det utelukkende Spotify som ble brukt til musikk. 

Spotify på mobilen er så genialt at det er vanskelig å se for seg hvorfor man noen gang skal styre med å laste inn musikk på mobilen igjen. Dette er på mange måter MP3-spillerens død.

Nei - dette gjelder selvsagt ikke deg som styrer med FLAC-filer og nekter å høre på MP3-filer med lavere bitrate enn 320 kbps. Men for alle oss andre er Spotify på mobilen en revolusjon.

Slik gjør du det

  • Installer Spotify på mobilen din. Fremgangsmåte finner du på Spotify.com.
  • Dersom du ikke har det, kjøp Spotify Premium.
  • Aktiver Wi-fi og koble deg til et nettverk på mobilen.
  • Start Spotify. Logg inn på mobilen med samme brukernavn og passord som på PC-en.
  • Trykk på "Playlists" og velg "Offline playlists".
  • Huk av for spillelistene du vil ha tilgjengelig på mobilen.
  • Velg "Done".
  • Nå lastes låtene ned til mobilen din. 

Spillelister som er tilgjengelig på mobilen blir nå markert med et grønt ikon etterhvert som låtene er lastet ned. Du kan også synkronisere over mobilnettet, men dette må du i så fall sette opp i innstillingene til Spotify. Husk på at det er snakk om ganske store mengder data, så om du velger å synkronisere over mobilnettet må du ha en god datapris hos din operatør.

Og er du i utlandet må du ALDRI spille eller synkronisere musikk over mobilnettet, med mindre du ønsker å komme hjem til en mobilregning i 10 000-kronersklassen.

Hvor mye musikk du faktisk kan laste ned avhenger av hvor mye ledig minne du har på telefonen din. Skal du bruke nedlasting aktivt gjelder det altså å investere i et romslig minnekort.

Så enkelt er det. Så hva venter du på?

PS: Alternativet til Spotify er Wimp. Prisen er den samme (99 kroner i måneden), og du har tilgang til offlinemusikk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.