ENERGI

Motvind Norge klager på at Økokrim ikke skal etterforske Fosen-eiere

Økokrim har besluttet at det ikke er rimelig grunn til å etterforske eierne av Fosen-anleggene. Motvind Norge klager på avgjørelsen.

Det er uforståelig at Økokrim kommer fram til at det ikke er rimelig grunn til å etterforske selskaper som har økonomiske fordeler av menneskerettighetsbrudd, sier styreleder John Fiskvik Motvind Norge.
Det er uforståelig at Økokrim kommer fram til at det ikke er rimelig grunn til å etterforske selskaper som har økonomiske fordeler av menneskerettighetsbrudd, sier styreleder John Fiskvik Motvind Norge. Foto: Gorm Kallestad/NTB
13. des. 2023 - 15:10

Motvind Norge mener driften fortsatt er ulovlig og at Fosen Vind DA og Roan Vind DA tjener penger på menneskerettighetsbrudd gjennom fortsatt drift.

– Vi mener at Økokrim har lagt feil lovforståelse til grunn i sin vurdering. Klagen vår utfordrer Økokrims beslutning, og vi ber om at saken etterforskes. Det er uforståelig at Økokrim kommer fram til at det ikke er rimelig grunn til å etterforske selskaper som har økonomiske fordeler av menneskerettighetsbrudd, sier John Fiskvik, styreleder i Motvind Norge.

Noen av hovedargumentene det vises til, er for eksempel at Høyesteretts dom, som fant tidligere vedtak ugyldige, indikerer stor sannsynlighet for straffbare forhold.

De påstår også at mulige straffbare forhold enkelt kan bevises gjennom å undersøke om det har foregått energiproduksjon i området etter 11. oktober 2021.

For en knapp måned siden ble det fullstendig kaos da det kom store mengder snø på Østlandet. Nå er det duket for mer snø, men ikke av samme omfang. Utfordringer kan det likevel fort bli.
Les også

Kan bli snøkaos igjen – kollektivselskapet i Oslo lover at de er forberedt denne gangen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.