NETTARKIV

Motorola viser LTE

BARE I BUSSEN:LTE er ennå på demonstrasjonsnivå, men fremtidens busspassasjer trenger ikke bekymre seg for bitraten mener Motorolas Tim Weston.
BARE I BUSSEN:LTE er ennå på demonstrasjonsnivå, men fremtidens busspassasjer trenger ikke bekymre seg for bitraten mener Motorolas Tim Weston. Bilde: orv
13. aug. 2009 - 15:39

STOCKHOLM: Racet mot 3,XG er i gang. De store utstyrsleverandørene slåss om alle de nye kontraktene som teleoperatørene drysser over dem. Nå gjelder det å bruse med telefjærene.

Motorola har vært på turne med en basestasjon og en minibuss med innebygget LTE-terminal og vist hva neste generasjons mobilnett er godt for. Teknisk Ukeblad var på busstur i Stockholm.

Og det er lett å bli imponert over hva vi vil få i løpet av et par år. I bussen som kjørte frem og tilbake mellom de to antennesektorene på basestasjonen fikk journalistene se en streamet HD-TV-kanal i tillegg til 24 videostrømmer på hver 284 kbit/s. Samtidig. I tillegg en videokonferanse over Skype og flere PC-er som surfet på det trådløse nettet i bussen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

—Det vi demonstrerer nå er på langt nær toppytelsen til LTE. Vi bruker 10 MHz båndbredde og modulerer veldig konservativt. Det gir oss en hastighet på opptil 14,112 Mbit/s, men dette vil gå raskere i årene fremover, sier Motorolas europeiske markedssjef, Tim Weston.

Det fine med LTE er at det er en veldig fleksibel teknologi som kan skaleres fra en båndbredde på 1,4 MHz til 20 MHz og man kan utnytte frekvenser fra 790 MHz til 2,6 GHz. Det gir teleoperatørene veldig stor fleksibilitet i nettene.

Motorola har foreløping ingen LTE-kontrakter i Norge, men de ønsker å være med å konkurrere. Teleselskapene trenger LTE for å gi kundene et godt tilbud på datatrafikk. Ved å lokke med god dekning og lave bitpriser på data vil de også lokke til seg den lukrative tale- og SMS-trafikken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.