MOBIL

Motorola Pro+ har tastatur og muskler

Fullt tastatur og skjerm i stående modus. Kan dette være en vinner?

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. aug. 2011 - 11:12

Motorola Pro+ er en Android 2.3 Gingerbread-telefon med 3,1 tommers skjerm og 1 Ghz prosessor. Dette er ikke spesielt i seg selv, men slenger du med et fulltastatur under skjermen begynner vi å snakke.

Her har Motorola gått for skjerm i portrettvisning, altså stående, og ikke landskapsmodus slik som på Nokia E6 og HTC ChaCha. Dermed vil du trolig støte på færre problemer med apps som er laget for kun å vises i en retning slik vi gjorte på HTC ChaCha.

Tastaturet tar opp mindre enn halvparten av fremsiden, og har 35 taster. Disse er formet slik at tastaturet er delt på midten, med svakt skrående taster møt høyre og venstre. Dette er en løsning BlackBerry-telefoner har benyttet, og gjør det litt enklere å skrive på tastaturet uten å se på det.

For jobben

Noe av fokuset for en telefon som dette er naturligvis bruk på jobben, og dermed også sikkerhet. Motorola har utstyrt Pro+ med mulighet for fjernsletting av innhold på både telefonminnet og minnekortet, utløpstid på passord, og kryptering av internminnet. Telefonen støtter også en rekke Exchange ActiveSync-policies.

4 GB minne

Motorola Pro+ har fått 512 MB arbeidsminne, 4 GB lagringsminne og støtte for Micro-SD-minnekort. Som andre Android-telefoner har den også Wi-fi, GPS og super-3G.

Den forholdsvis lille skjermen har fått oppløsningen 640 x 480 piksler. Den er dekket med ripesikkert glass.

Kameraet på baksiden har 5 megapikslers oppløsning, autofokus og fotolys.

Motorola har også funnet frem et batteri på 1600 mAh, noe som antakelig gir telefonen god batterilevetid. Produsenten oppgir en hviletid på 13 dager, og en taletid på 8 timer, og dette er ikke oppsiktsvekkende tall i seg selv.

Motorola Pro+ skal bli tilgjengelig i Europa i oktober. Om den kommer til Norge er ikke kjent.

Les mer om telefonen hos Motorola.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.