MOBIL

Motorola lanserer Razr HD

Ny Kevlar-telefon med stor skjerm og kraftig batteri.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. sep. 2012 - 00:37
Vis mer

Det var ikke bare Nokia som viste frem nyheter i går kveld. Også Motorola tok scenen, og det med oppfølgeren til fjorårets Razr. Nykomeren stiller med mer av det samme som sist, og en rekke naturlige oppdateringer.

Det som er likt er at telefonen fortsatt har bakdeksel i Kevlar - materialet som blant annet brukes i skuddsikre vester. Razr HD er også tynn, men med en tykkelse på 8,4 millimeter er den en tanke mer lubben enn sin forgjenger som var 7,1 millimeter. Men telefonen er kvitt den utstikkende kameradelen Razr hadde.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

LES OGSÅ: Test av Motorola Razr

Utover dette er det meste oppgradert. Skjermen måler nå 4,7 tommer og er en Super AMOLED med oppløsningen 1280 x 720 piksler. Det skal legges til at det er snakk om en Pentile-skjerm, som betyr at hvert bildepunkt består av færre punkter enn på RGB-skjermer.

Motorola har droppen menytaster under skjermen, og heller tatt i bruk menyikoner på skjermen. Det er egentlig bare naturlig, da Google innførte dette som en av nyhetene i Android 4.0, og Motorola er som kjent eid av Google.

Razr HD kommer - av samme grunn - overraskende nok ikke med Android 4.1 Jelly Bean, men det skal komme en oppdatering etter hvert.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.1

Motorola har imidlertid forhåndsinstallert Googles Chrome-nettleser på telefonen. 

Snapdragon S4

Telefonen drives av en Snapdragon S4-systembrikke med en tokjernet prosessor på 1,5 GHz og grafikkprosessoren Adreno 225. Den har også 1 GB arbeidsminne. Lagringsminnet er på 16 GB, men det er også støtte for minnekort.

Razr HD har også støtte for NFC og er Bluetooth Smart Ready.

Som seg hør og bør for et flaggskip er det støtte for LTE innebygget. 

Ellers er det et kamera med 8 megapikslers oppløsning, autofokus og kameralys. Du kan ta opp video i full HD. Videoene viser du lett på TV-en din takket være Micro-HDMI-utgang.

Kommer i Maxx-utgave

Batteriet har en kapasitet på respektable 2530 mAh. Dette gir ifølge produsenten en taletid på 16 timer. 

Om dette ikke er nok slipper Motorola også en Maxx-variant av telefonen, med batteri på 3300 mAh. Her skal du kunne plapre i 21 timer. Dette gjorde de også med forgjengeren. En europeisk variant av Maxx er imidlertid ikke lansert foreløpig.

LES OGSÅ: Test av Motorola Razr Maxx

Kommer til europa

Motorola har ikke sagt noen verdens ting om pris eller tilgjengelighet, men skriver i pressemeldingen at den skal komme til Europa "snart". I USA kommer den i salg "før jul".

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

For utviklere

Om du er av typen som liker å fikle, eller utvikler programvare, kommer Razr M og Razr HD også i en såkalt "Developer Edition". Disse har ulåste bootloadere, noe som kort sagt betyr at det er enkelt å laste inn modifisert programvare her.

Du finner Motorolas skrytevideo under.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.