Motorhavari førte til røykutvikling i ferge

Det viser foreløpige funn fra Sjøfartsdirektoratet.

49 passasjerer ble evakuert på grunn av brann i ferja «Eid» (t.h.) i Lysefjorden i Rogaland. Fergen «Finnøy» (t.v.) kom til unnsetning.
49 passasjerer ble evakuert på grunn av brann i ferja «Eid» (t.h.) i Lysefjorden i Rogaland. Fergen «Finnøy» (t.v.) kom til unnsetning. Foto: Rebekka Hagen Andreassen/NTB Scanpix
21. aug. 2018 - 17:09

Fredag kveld oppstod røykutvikling ombord på bilfergen «Eid» under en turistoperasjon i Lysefjorden. 

Alle de 49 passasjerene og fem besetningsmedlemmene ble evakuert til båter som befant seg i området. En av mannskapet måtte sjekkes av helsepersonell etter å ha pustet inn røyk.

Nå melder Fjord1 at motorhavari er grunnen til at røyken oppstod. Funnene er gjort etter rutinemessig befaring og etterforsning av hendelsen. 

– Foreløpige funn viser at skadeomfanget er avgrenset, og det er positivt. I samarbeid med våre leverandører kommer Fjord1 til å bruke tiden fremover til å konkludere rundt årsak og sammenheng rundt hendelsen. Det blir også iverksatt gransking, så det går litt tid før endelig årsak er klar, sier driftsdirektør Andre Høyset i en pressemelding. 

Den aktuelle fergen ble bygget i 1978 og var på hendelsestidspunktet utleid til The Fjords DA som brukte den i turisttrafikk i Lysefjorden. En passasjerbåt er nå satt inn på denne operasjonen. 

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.