PRODUKSJON

Motorer på hotell

Component Service i Drammen har utviklet et eget konsept for effektivt motorhushold - motorhotell.

Den første intensjonsavtalen om et slikt konsept er allerede inngått med Borregaard Industrier i Sarpsborg og ventes å komme i drift rundt årsskiftet.

- Vi tror at dette er et tiltak som vil gjøre våre kunder mer konkurransedyktig, sier Erik Allum som er leder for forretningsutvikling hos Component Service.

Alle typer

Selskapet har tanker om å etablere motorhotell i områder hvor det er flere brukere av elektromotorer. Ideen er å lagerføre alle typer elektromotorer.

Omfanget og motorvarianter blir koordinert med det generelle lageret av elektromotorer som Componenet Service har tilgjengelig lokalt.

- Dette innebærer at brukerne kan redusere kapitalbindingen i elektromotorer, samtidig som vi kan gi god garanti for driftssikkerhet, sier Allum.

I prosessen med å overta lagerholdet klassifiserer Component Service motorparken. Hva er viktigst og hva er mindre viktig å ha på lager til enhver tid? Hvordan kan lagerholdet bygges ned uten at det går ut over driftssikkerheten i virksomheten? Dette er sentrale spørsmål som Allum mener det er viktig å vurdere.

Sverige først

Målet er å få så mange som mulig med i konseptet.

- Når volumet øker, er det mulig ytterligere å effektivisere motorholdet for brukerne, hevder Allum. Driften av lagersystemet er koblet mot et enkelt grensesnitt med en nettleser slik at det er enkelt å se hva som er tilgjengelig.

- Skulle det vise seg at systemet fører til et overskuddslager av elektromotorer, er vi også behjelpelig med å videreformidle salg av disse, sier Allum.

Allum har ikke hørt om noe tilsvarende system i de andre skandinaviske landene. De tenker derfor først og fremst å lansere systemet i Sverige gjennom sin samarbeidspartner ABB Service.

Component Service er norsk agent for Weg elektromotorer. Weg er en av verdens største produsent av elektromotorer. De fleste motorene blir produsert i Sør-Amerika, men konsernet med 12.200 ansatte har også en fabrikk i Portugal.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.