BYGG

Møtes i dag

IGJEN: Det er ikke første gang i år at Kleppa innkaller Elisabeth Enger til et krisemøte om jernbanen.
IGJEN: Det er ikke første gang i år at Kleppa innkaller Elisabeth Enger til et krisemøte om jernbanen. Bilde: Truls Tunmo
6. apr. 2010 - 06:58

Første arbeidsdag etter påske har samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa viet til togkaoset hun kaller «totalt uakseptabelt». I dag møter hun direktør Elisabeth Enger i Jernbaneverket.

– Jeg ser at flere medier liker å kalle dette et «inn-på-teppet-møte», men det er det ikke, sier ekspedisjonssjef Anne Marie Storli i Samferdselsdepartementet til NTB.

På møtet vil Kleppa be jernbanedirektøren orientere om hendelsene den siste tiden og redegjøre for hvilke tiltak som er iverksatt.

– I etterkant av møtet vil vi se om det er nødvendig å gjøre noe annet, sier Storli.

Kritiske til Kleppa

Opposisjonen på Stortinget er derimot kritiske til måten Kleppa håndterer togkaoset. Tirsdagens hastemøte er det andre så langt i år.

– Det er en statsråd som ikke vet hva hun skal gjøre og som famler i blinde og later som om hun viser handlekraft ved å kalle inn til hastemøte. I stedet så synes jeg hun burde bruke ressursene på å få regjeringskollegene til å vedta å bruke mer penger, har stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) sagt til NRK.

Tre mistet livet

Togproblemene eskalerte for snart to uker siden, da tre menn mistet livet da 16 godsvogner krasjet på Sjursøya i Oslo. Ifølge Statens havarikommisjon for transport har Jernbaneverket ansvar for togulykken. Fredag skal Jernbanetilsynet offentliggjøre en rapport fra tilsyn hos CargoNet.

Skjærtorsdag sporet et lokaltog av rett ved Oslo S. Det var 75 passasjerer om bord i toget, men ingen kom til skade. Havarikommisjonen undersøker også denne hendelsen, men det er ikke avgjort om det settes i gang noen formell gransking. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.