IT

Møter strenge IT-krav

Espen Zachariassen
20. okt. 2009 - 11:55

Den nye samordningsministeren Karl Eirik Schjøtt-Pedersen kan sitte med et av Stoltenbergs sterkeste kort for å sikre resultater for den nye regjeringen.

Det mener IKT-Norges generalsekretær Per Morten Hoff, som har høye forventninger.Avgjørende

– En egen minister som skal sørge for koordinering og samordning kan bli et avgjørende element. Samordningsministeren er brikken som har manglet i tidligere regjeringer for å få mer effet ut av offentlige investeringer, mener Hoff.

Etter valget sendte IKT Norge et notat til regjeringen kalt ”Veikart for vekst og velferd – en oppdatert IT-politikk".Tar grep

– Her forsøkte vi å synliggjøre behovet for en sterkere og bedre samordning. Vi er svært glad for at regjeringen nå har tatt grep og opprettet et eget departement med fokus på samordning. IT spiller en helt avgjørende rolle for å få til en bedre samordning i offentlige prosjekter, skriver Hoff i en pressemelding.Frigjør ressurser

– Hittil har ingen regjering greid å hente ut synergien som ligger i en aktiv IT-politikk. Endelig får vi en statsråd som får som sin hovedoppgave å sikre bred implementering av tiltak slik at vi kan frigjøre ressurser til helsesektoren og andre områder som trenger menneskekraft, mener IKT Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.