PRODUKSJON

Møteplass for teknologer

Kongsberg: 10.-13. november ble Teknologidagene ble arrangert for annen gang i år med mange ekstra arrangementer: lokal finale i First Lego League, seminarprogram for investorer og brobygging med spagetti.

- Seminarprogrammet hadde god balanse mellom lokale og eksterne foredragsholdere, forteller Karin Gauteplass, daglig leder i Kongsberg Handels- og Næringskammer som har arrangøransvaret.

Kongsberg er en av landets viktigste teknologibyer. Ifølge konsernsjef Jan Erik Korssjøen i Kongsberg Gruppen har ingen andre byer i Norge høyere ingeniørtetthet enn den gamle bergverksbyen. Det spirer og gror med teknologiselskaper i byen, ikke bare store, men også mange mindre bedrifter.

Selvfølgelig dominerer de store med Kongsberg Gruppen, FMC Kongsberg Subsea, Volvo Aero, Dresser Rand og Kongsberg Automotive som fyrtårn. I tillegg finnes en rekke mindre bedrifter som har et stort potensial for videreutvikling. Siden bedriftene er i forskjellige bransjer, kan de treffes i tverrfaglige diskusjoner og utnytte hverandres kunnskaper på en ny måte. Dessuten følger ikke bedriftene de samme konjunktursyklene.

- Det er mange skjulte industriskatter blant bedriftene her. Derfor fikk de anledning til å presentere seg for potensielle investorer i et eget seminarprogram, understreker Gauteplass.

Kongsberg har ikke den tradisjonelle kommunale næringssjefen. I stedet finnes stiftelsen Kongsberg Nærings- og Handelskammer, som drives på rent forretningsmessig basis. Inntektene kommer fra medlemskontingenter, prosjekter og hjelp med import- og eksportpapirer for medlemsbedriftene. Kammerets daglige leder Karin Gauteplass innehar også sentrale verv i kommunen, blant annet er hun styreleder for Kongsberg internasjonale skole.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.