NYHETER

Mot tryggere ferd i Granvin

Riksveg 13 langs Joberget i Gravin har i årevis vært både for smal, svingete og rasutsatt strekning. Til høsten starter arbeidet med en ny tunnel som skal bedre på forholdene.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. apr. 2014 - 14:07

Nylig presenterte Regjeringen forslag om finansiering og utbygging av det 4,6 km lange rassikringsprosjektet i Granvin kommune i Hordaland.

Planen innebærer at Statens vegvesen allerede i høst kan starte opp anleggarbeidene for prosjektet som er kostandsberegnet til 357 mlllioner kroner. Finansieringen blir en kombinasjon mellom statlige bevilgninger og bompenger, og prosjektet vil inngå i den såkalte Vossapakko som dermed blir utvidet. Den statlige andelen blir på 64 prosent, eller 228 millioner kroner.

Anleggsarbeidet starter i høst, og den nye vegen kan åpne for trafikk i 2016

 

Bedre også for lokaltrafikken

En to kilometer lang tunnel er ei del av prosjektet. Innslagene for tunnelen er ved Øvre Vassenden og like før avkjøringen til fylkesveg 572 på Holven. Prosjektet fører også til at fylkesveg 572 blir lagt om på en 290 meter lang strekning. Det vil bli bygd to kryss, for påkopling av lokalvegnettet ved Øvre Vassenden og for tilkopling til fylkesveg 572 ved Holven.

Flaskehalsen ved Øvre Vassenden vil bli utbedret og sikring av den skredutsette strekningen mellom Øvre Vassenden og avkjøringen til Ulvik. De ti siste årene er det registrert 24 ras på denne strekningen,  hovedsaklig nedfall av stein.

 

-Fjerner usikkerheten

- Skredsikringsprosjekt som dette er viktig fordi det fjerner usikkerheten mange opplever når de ferdes langs veger med fras. I tillegg vil det føre til tryggere og mer effektiv trafikksituasjon generelt, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.