NYHETER

Mot hjemmeseier i Bergen

To entreprenører fra Bergen leder kampen om kontrakten på en gang/sykkelveg i hjembyen. Lavest ligger Drange Maskin med et anbud på 61,442 millioner kroner. Fyllingen Maskin er like bak med 62,663 mill.

Totlandsvegen går gjennom kronglete terreng. Støttemuren på høyre side må vike for gang/sykkelvegen. (Foto: Google)
Totlandsvegen går gjennom kronglete terreng. Støttemuren på høyre side må vike for gang/sykkelvegen. (Foto: Google)
31. mai 2012 - 15:09

Implenia er nr. tre med 66,778 mill. Ytterligere to entreprenører ga anbud, men de er trolig sjanseløse. Disse er Vestafjell fra Bergen (79,716 mill.) og NCC (90,169 mill.).

Gang/sykkelvegen skal gå langs Totlandsvegen, også kjent som fylkesveg 183. Den ligger i nærheten av Nesttun sør for Bergen sentrum. Den aktuelle strekningen er halvannen kilometer lang. Oppdraget omfatter også tilpasningsarbeid langs fv 184 og tre kommunale sideveger.

'Tre bruer inngår i entreprisen - en 24 meter lang kjørebru og to gang/sykkelvegbruer med lengder på 31 og 20 meter. Kjørebrua blir 8 meter bred, de to andre bruene blir 4 meter brede.

Prosjekteringen er utført av Rambøll. Store masseuttak er årsaken til de høye anbudene. Fylkesveg 183 går i bratt og kronglete terreng. Byggetiden gir et godt bilde av hvor vanskelige forholdene er. Den som får kontrakten behøver ikke gjøre seg ferdig før 16. oktober 2014.

Vegvesenet tar sikte på anleggstart etter sommerferien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.