ARKIVNYHETER

Mot hjemmeseier for SG Entreprenør

Denne planovergangen på Stavne i Trondheim skal erstattes med en kulvert. Mye rart skal skje hvis ikke oppdraget går til SG Entreprenør.
Denne planovergangen på Stavne i Trondheim skal erstattes med en kulvert. Mye rart skal skje hvis ikke oppdraget går til SG Entreprenør. Bilde: Geir Johnsen-Skjold, Statens vegvesen)
1. feb. 2011 - 13:50

Bare tre entreprenører deltok i konkurransen. De to som ligger høyest er Tore Løkke fra Åfjord (31,436 mill.) og Gjermundshaug Anlegg fra Alvdal (33,160 mill.).

Oppdraget gjelder forberedende arbed for første byggetrinn på Sluppen-Stavne, som er et prosjekt til mange hundre millioner kroner. Området ligger sør for Trondheim sentrum. Når prosjektet blir ferdig, er sentralvegnettet rundt Trondheim fullført.

Før arbeidet med første byggetrinn kan komme i gang, må trafikken ledes utenom anleggsområdet på Stavne. For å få det til skal det bygges en bru og en kulvert for fotgjengere og syklister.

Kulverten skal krysse Dovrebanen i rett vinkel. Likevel blir den hele 13 meter lang. Det skyldes at det skal være plass til et eventuelt framtidig dobbeltspor over den. Brua er en 32 meter lang sprengverksbru over riksveg 706. Oppdraget omfatter også mye omlegging av kabler og ledninger.

Prosjekteringsleder Odd Hauan i Region midt tror den lave interessen for oppdraget kan skyldes at entreprenørene har liten tid på seg. Kulverten må være klar til å skyves på plass under banen til helgen 20.-22. mai. Da blir det en 48 timer lang togluke

I november sendte Vegvesenet ut veiledende kunngjøring om hovedjobben i første byggetrinn. Den blir utlyst før påske. Oppdraget omfatter blant annet støp av en 110 meter lang betongtunnel. I følge overslaget vil dette oppdraget ha en pris på mellom 150 og 200 millioner. Jobben blir fullført høsten 2012.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.