NYHETER

Mot hjemmeseier for Flage Maskin

Flage Maskin fra Voss har gode muligheter til å sikre seg en hjemmeseier. Vossingene har gitt det laveste anbudet på utbedring av E16 gjennom Skulestadmo ved Vossevangen. Det er på 50,5 millioner kroner.

Denne vegen er ikke dimensjonert for trafikken den utsettes for. Nødvendig utbedring kan bli en jobb for Flage Maskin. (Foto: Anders Haakonsen)
Denne vegen er ikke dimensjonert for trafikken den utsettes for. Nødvendig utbedring kan bli en jobb for Flage Maskin. (Foto: Anders Haakonsen)
23. aug. 2013 - 08:48

Nærmeste konkurrent er Implenia, som forlanger 52,9 mill. for jobben. De øvrige anbyderne er trolig sjanseløse. Det er Vassbakk & Stol (56,8 mill.) og E. Opedal & Sønner (60,7 mill.).

Skulestadmo ligger like utenfor Vossevangen, som er kommunesenter i Voss. Flage Maskin holder til noen få kilometer fra strekningen som utbedres.

Fram til i fjor hadde E16 gjennom Skulestadmo en standard som ikke sto i forhold til trafikkmengden. Vegen var for smal, og kryssene var uheldig utformet. Utbedringen av vegen ble delt i to entrepriser. Vassbakk & Stol fikk den første kontrakten i desember i fjor.

Nå står andre entreprise for tur. Oppdraget omfatter utbedring av 830 meter av E16. Ny vegbredde blir 10,5 meter. Tre T-kryss skal erstattes med en rundkjøring, det skal etableres to gangkulverter under E16, og 600 meter lokalveger og 1 200 gang/sykkelveger skal legges om. Årsaken til den siste omleggingen er at det skal legges nye kabler og ledninger for VA, strøm og tele i traséen for gang/sykkelvegen..

Første entreprise omfatter en 840 meter lang strekning på E16. Den fullføres rundt månedskiftet november/desember i år. Andre entreprise skal fullføres sensommeren neste år. Statens vegvesen har prosjektert begge strekningene i egenregi.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.