FORUM

"Mørklegg Stortinget"

I TU nr. 23/24 refereres til direktør Rolf Wiborg i Oljedirektoratet som mener at "Norsk energidebatt kommer ikke skikkelig i gang på et fornuftig nivå før Oslo med regjeringskvartalet og Stortinget kanskje blir koblet ut på grunn av strømmangel."

Jeg er helt enig med Wiborg i at det synes å være en foruroligende mangel på politisk forståelse, kunnskap og debatt om den tiltakende energikrisen vi fikk det første varsel om i vinter. Wiborg har nok også rett når han mener at vi ikke får en fornuftig debatt før Regjeringen og Stortinget selv får føle problemene.

Tanken om å koble ut strømmen i regjeringskvartalet og på Stortinget er derfor god. Men:

I Forskrift nr. 1421 til Energiloven om Planlegging og gjennomføring av rekvisisjon av kraft og tvangsmessige leveringsinnskrenkninger ved kraftrasjonering, sier § 9 bl.a.: "Under rasjonering skal tilstrekkelig energi prioriteres etter følgende overordnede hensyn: a) liv og helse, b) vitale samfunnsinteresser innenfor administrasjon og forvaltning, informasjon, sikkerhet, infrastruktur, forsyninger mv. og......"

Så vanlige sluttbrukere i de ca. 1,2 millioner husstander som har strøm som eneste eller viktigste varmekilde, skal nok få fryse ganske hardt før Regjering og Storting lar seg forstyrre i sin manglende debatt og Norges energifremtid!

Kai Nielsen

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.