Moralske prøvelser

Nye boligprosjekter, som Nye Major i Oslo, er det blitt langt færre av så langt i år viser fersk statistikk fra SSB. (Bilde: Tore Stensvold)
Peder Backe på BNLs repskap møte 4. sept. 2008 (Bilde: Joachim Seehusen)
  • Bygg

Han advarte byggenæringen mot å ta snarveier i et fallende marked med sterkere kamp om jobbene.

– Vår moral og etikk kan bli satt på prøve. La oss vise at vi også i tøffe tider kan gjennomføre "fair" konkurranse, formante han sine medlemsbedrifter i dag.

Les også:
Trenger 60 000 nye boliger i året

- Bygg og lag veier!

Deretter uttrykte han nok en gang ønsket om at myndighetene skal bruke nedgangstidene til å bygge mer, såkalt motkonjunkturpolitikk.

– Store variasjoner i vårt aktivitetsnivå går ut over kvaliteten. Nå har vi en kapasitet som jeg håper samfunnet vet å utnytte. Vi har lyktes i å sette samferdsel på dagsordenen. Det hadde vært moro å se samferdsel som en av budsjettvinnerne, sa Backe.

Trenger kompetanseløft

Han viste til en undersøkelse gjort blant BNLs bedrifter knyttet til de nye og strengere kravene i TEK07 og til nye klimapåkjenninger som bygg blir utsatt for.

– Mange må på skolebenken. 85 prosent sier de er villige til å gjøre noe, men 70 prosent savner kompetanse. TEK07 krever et kompetanseløft i hele næringen, sa Peder Backe i sin tale til representantskapet.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå